16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Minerii din Motru vor avea în continuare o masă caldă
Complexul Energetic Oltenia nu renunţă la masa caldă pentru minerii din zona Motru şi personalul administrativ de la sediul Diviziei Miniere. Compania organizează pe 17 februarie o procedură de achiziţie pentru atribuirea serviciilor de masă caldă. Beneficiari vor fi salariaţii de la următoarele subunităţi: UMC Motru, Mina Motru, UMC Husnicioara, BAVA Rovinari – Secţia Motru, ELCFU Motru şi sediul Diviziei Miniere din Târgu Jiu. Cei interesaţi pot depune scrisorile de interes până pe 7 februarie. Restul salariaţilor din Complexul Energetic Oltenia vor beneficia de tichete de masă.

Ciurel speră ca şpaga lui Gruia să nu scadă valoarea acţiunilor CEO
Managerul Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, a declarat că speră ca societatea pe care o conduce să iasă cât mai repede din scandalul mitei pentru contractul de transport cărbune. 13 directori ai companiei, inclusiv directorul general, sunt martori în dosar şi au fost audiaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Ancheta vizează oferirea unei mite de trei milioane de euro pentru câştigarea unei licitaţii la CEO. Banii ar fi fost destinaţi avocatului Doru Boştină, care ar fi trebuit să afle preţul oferit de CFR Marfă la licitaţia la care s-a înscris şi GFR, patronată de omul de afaceri Gruia Stoica, în prezent arestat. Indiferent ce ai spune ceva rămâne după acest scandal. Vom face eforturi să aducem lucrurile pe făgaşul normal. Nu am avut nici o implicare în această cumpărare de influenţă cum am văzut că se spune. A fost între alte două companii şi nu am fost de nici un fel implicaţi“, a precizat Ciurel.
Anul acesta, CEO va scoate pe bursă la vânzare un pachet de 15% din acţiuni. Sunt vizaţi inclusiv investitori de pe piaţa din SUA, iar orice scandal în care figurează numele CEO poate să influenţeze posibilii cumpărători.

Şeful de sector de la Pinoasa nu scapă de arest
Tribunalul Gorj a decis menţinerea în stare de arest preventiv a şefului de sector de la Cariera Pinoasa, Marin Vătuiu. Magistraţii au respins recursul formulat de avocaţii angajatului Complexului Energetic Oltenia, reţinut pentru delapidare. Suspectul este acuzat că a ajutat alţi doi bărbaţi să sustragă dintr-un depozit al Carierei Pinoasa peste 40 de tone de fier vechi. Şi cei doi au ajuns în spatele gratiilor, sub acuzaţia de furt calificat, după ce au fost depistaţi în trafic cu tirurile încărcate cu deşeuri. Conducerea Complexului Energetic Oltenia a decis să efectueze mai multe controale în cariere pentru a stabili dacă au mai dispărut şi alte cantităţi de deşeuri. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS