19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProiectul de lege care vizează trecerea STS către MAI, la Camera Deputaţilor

Proiectul de lege care vizează trecerea STS către MAI, la Camera Deputaţilor

Proiectul de lege care vizează trecerea Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) către Ministerul de Interne intră astăzi în circuitul parlamentar, informează realitatea.net. Astfel, documentul va ajunge pe masa conducerii Camerei Deputaţilor. Proiectul, semnat de 140 de parlamentari, ar urma să fie discutat în regim de urgenţă.

Proiectul de lege are cinci articole, primul dintre acestea prevăzând că STS se reorganizează ca Departament de Telecomunicaţii Speciale în cadrul MAI şi devine o structură cu personalitate juridică condusă de un secretar de stat ajutat de trei subsecretari de stat, care sunt numiţi şi eliberaţi din funcţie de către premier.

Proiectul mai precizează că, la momentul intării în vigoare, MAI va prelua de la STS patrimoniul, bugetul, personalul şi posturile aferente.

Proiectul abrogă o serie de articole din Legea STS care prevăd că serviciul se află în coordonarea CSAT.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică seară, după şedinţa CSAT care a analizat reacţia autorităţilor în cazul accidentului aviatic din Apuseni, că premierul Victor Ponta i-a cerut trecerea STS în subordinea MAI şi demiterea şefului STS, Marcel Opriş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS