5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMilitarii acţionează în sprijinul cetăţenilor afectaţi de viscol

Militarii acţionează în sprijinul cetăţenilor afectaţi de viscol

Ministrul apărării naţionale a ordonat redislocarea forţelor şi a mijloacelor Diviziei 2 Infanterie către populaţia afectată de căderile masive de zăpadă din judeţele Brăila, Buzău şi Vrancea.
Odată cu apariţia codului roşu, ministrul Duşa a dispus ca toate forţele suplimentare din judeţele Buzău, Vrancea, Brăila şi Galaţi să fie pregătite pentru intervenţii la solicitarea autorităţilor locale.
La această oră, militarii din garnizoana Sibiu se deplasează către intersecţia drumurilor dintre Braşov, Sibiu şi Rm. Vâlcea pentru a distribui alimente şi apă persoanelor blocate.
Militarii Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă, din Rm. Vâlcea, continuă să acţioneze în localităţile Mădulari, Şuşani, Creţeni, Amărăşti şi Peşteana, din judeţul Vâlcea, pentru degajarea drumurilor publice.
Un număr de 25 de militari cu 3 mijloace tehnice cu putere sporită, din Brigada 10 Geniu, de la Brăila, acţionează în localităţile Jirlău şi Galbenu pentru deblocarea căilor de acces.
29 de militari ai Batalionului 2 Infanterie, cu 4 mijloace tehnice, continuă acţiunile pentru deblocarea traficului rutier pe Autostrada A2.
Alţi 52 de militari cu 12 mijloace tehnice din cadrul Diviziei 1 Infanterie, Bazei 2 Logistice şi Bazei Sprijin Logistic, acţionează în localităţile Boldeşti, Grădiştea, Sălciile, Baba Ana, Fulga şi Ciorani, din judeţul Prahova, pentru deszăpezirea şi salvarea persoanelor puse în pericol de ninsorile abundente, precum şi pentru transportul de materiale, apă şi hrană.
Un număr de 25 de militari, cu 2 mijloace tehnice, din Batalionul 33 Vânători de Munte, din Curtea de Argeş, execută o misiune pentru deblocarea unor turişti aflaţi într-o cabană izolată din zona Poienile Vâlsanului, judeţul Argeş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS