10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectoarea Spitalului Judeţean Târgu Jiu, anchetată de poliţie

Directoarea Spitalului Judeţean Târgu Jiu, anchetată de poliţie

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj efectuează cercetări în ceea ce o priveşte pe actuala directoare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, doctoriţa Nicoleta Manu (foto). Ancheta începută de oamenii legii a avut ca punct de pornire o plângere depusă de șeful laboratorului, medicul Aurelian Udriștoiu, care își acuză șeful că vrea să scape de el, pentru a privatiza unitatea pe care o conduce. Aurelian Udriştoiu a declarat că a fost supus la diferite presiuni pentru a renunţa la funcţie pentru ca în locul său să fie numită altă persoană care ar fi putut fi pe placul actualei directoare a unităţii medicale din Târgu Jiu. Șeful laboratorului de analize al unității medicale a acuzat-o pe aceasta că l-a amenințat că-l demite în urma unor discuții legate de externalizarea laboratorului. „Odată cu instalarea doamnei Manu am fost amenințat, în mod repetat, că dacă de bună voie și nesilit de nimeni, nu-mi scriu pe loc demisia din funcția de medic-șef laborator voi fi urmărit în desfășurarea activității mele, ca să se găsească un mod de a fi demis. Aceste amenințări și chiar intimidări care mi-au adus un prejudiciu reprezintă hărțuire psihică și profesională“, a declarat medicul Aurelian Udriștoiu, șeful laboratorului.

Anchetată pentru ameninţare

În urma plângerilor acestuia, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Gorj efectuează cercetări. „Polițiștii din cadrul IPJ Gorj fac cercetări în ceea ce privește săvârșirea infracțiunii de amenințare. A fost primită o sesizare“, a spus Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. Directoarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, Nicoleta Manu, a declarat că nu ştie de existenţa vreunui dosar penal şi până acum nu a fost chemată la poliţie. Aceasta respinge toate acuzaţiile care îi sunt aduse. „Nu am primit nimic, nu am fost chemată niciunde. Nu este vorba de nici un dosar penal. Nu consider că am făcut vreun abuz. Acuzațiile care mi se aduc nu sunt fondate“, a spus medicul Nicoleta Manu, managerul privat al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

CJ Gorj trebuie să evalueze activitatea managementului

Pe 23 ianuarie se împlinește un an de când Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu este condus de o firmă privată. SC Tetraedru Medical Consulting SRL din județul Ilfov, condusă și deținută de omul de afaceri Dorel Dumitraș, a câștigat licitația organizată de Consiliul Județean Gorj. Valoarea contractului cu firma SC Tetraedru Medical Consulting SRL Ilfov este de 408.636 de lei fără TVA, respectiv 11.351 de lei pe lună, bani virați în contul firmei, vreme de trei ani, cât durează contractul. Între obiectivele care ar fi trebuit atinse în primul an se aflau: îmbunătățirea indicatorilor de performanță pe următorii trei ani, dezvoltarea de servicii alternative sau complementare în cadrul spitalului și crearea unei percepții publice pozitive asupra serviciilor furnizate. Inițial, la conducerea spitalului a fost desemnat de către firmă Cristian Vlădoianu, dar spre sfârșitul anului 2013, acesta a ales să renunțe la funcție. În locul său a fost numit medicul Nicoleta Manu. Firma trebuie să prezinte un raport de activitate la un an, iar consiliul judeţean va face o evaluare a rezultatelor avute până în prezent. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a făcut public la un moment dat faptul că, dacă nu vor fi rezultate, nu este obligatoriu ca înţelegerea cu firma Tetraedru să fie dusă până la finalul celor trei ani. „Nu am stabilit încă nimic legat de împlinirea unui an de la preluarea de către firmă a spitalului. Cei din conducerea firmei vor decide dacă și când va fi organizată o conferință de presă, ce activități vor fi“, a mai spus Nicoleta Manu, managerul privat al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS