24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTurcia: Trei deputați au demisionat din partidul premierului Erdogan, afectat de un scandal de corupție

Turcia: Trei deputați au demisionat din partidul premierului Erdogan, afectat de un scandal de corupție

Trei deputați au demisionat astăzi din Partidul Dreptăţii şi Dezvoltării (AKP) condus de premierul turc Recep Tayyip Erdogan şi afectat de un amplu scandal de corupție, informează b1.ro. Printre cei trei care şi-au înaintat astăzi demisia se află fostul ministru al Culturii Ertugrul Günay, care a acuzat AKP, aflat la putere din 2002, de blocarea anchetei în scandalul de corupţie. Procurorul-general turc, Maummer Akkas, a declarat ieri că există presiuni pentru blocarea unei noi etape a investigaţiei de corupţie care afectează Guvernul condus de Recep Tayyip Erdogan. Armata turcă, garantul protejării Constituţiei laice a ţării, a anunţat astăzi că nu se va implica în criza politică de la Ankara.

Premierul Recep Tayyip Erdogan a efectuat ieri o vastă remaniere guvernamentală, după demisia a trei miniştri implicaţi într-un caz de corupţie şi fraude. Ministrul turc de Interne, Muammer Guler, cel al Economiei, Zafer Caglayan, şi cel al Mediului, Erdogan Bayraktar au demisionat miercuri dimineaţă, unul dintre ei cerând şi demisia premierului Recep Tayyip Erdogan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS