12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Apărării le-a urat Sărbători fericite militarilor dislocaţi în teatrele de operaţii

Ministrul Apărării le-a urat Sărbători fericite militarilor dislocaţi în teatrele de operaţii

\n

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a discutat astăzi, prin intermediul unei videoteleconferinţe cu militarii dislocaţi în teatrele de operaţii din Afganistan, Kosovo şi Bosnia şi Herţegovina, informează Agerpres.ro. Ministrul le-a urat militarilor „Sărbători fericite!”, transmiţându-le mulţumiri pentru misiunile pe care le execută. „Sunt cu gândul la voi, militarii dislocaţi în teatrele de operaţii, pentru a fi sigur că aveţi toate condiţiile pentru desfăşurarea misiunilor în siguranţă şi doresc să vă transmit, în ajunul Sărbătorilor de iarnă, gândurile noastre bune şi mulţumirile pentru tot ceea ce realizaţi în folosul locuitorilor din zonele de responsabilitate’, le-a transmis Duşa militarilor. Oficialul le-a mai spus celor aflaţi departe de ţară că sunt un exemplu pentru fiecare român, pentru curajul de care dau dovadă iar „conducerea ministerului va face tot ce este necesar pentru a-i susţine în îndeplinirea ireproşabilă a tuturor misiunilor”.

Comandanţii detaşamentelor româneşti din teatrele de operaţii au raportat conducerii Ministerului Apărării Naţionale că militarii români îşi desfăşoară misiunile cu seriozitate şi responsabilitate, că acţionează cu disciplină şi corectitudine în relaţiile de cooperare cu aliaţii şi partenerii.

În teatrele de operaţii sunt dislocaţi în prezent peste 1.000 de militari români. De-a lungul anilor, 25 de soldaţi şi-au pierdut viaţa în timpul executării misiunilor, în timp ce alţi 122 au fost răniţi. În ceea ce priveşte Afganistanul, odată cu decizia retragerii trupelor, numărul celor care îndeplinesc misiuni va scădea treptat, astfel că până la sfârşitul anului 2014 vor mai fi aproximativ 200 de militari în Afganistan, majoritatea ofiţeri de instrucţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS