15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate20 de burse „Rotary“ pentru elevii cu rezultate deosebite

20 de burse „Rotary“ pentru elevii cu rezultate deosebite

Cel puţin 20 de elevi cu rezultate deosebite la învățătură – la concursurile și olimpiadele școlare, care provin din familii cu posibilități materiale reduse, vor beneficia de burse în cadrul programului „Rotary susține calitatea în educație“, menit să promoveze performanța școlară la nivelul elevilor de liceu, dar şi prevenirea marginalizării elevilor cu rezultate bune. Fondurile pentru acordarea burselor Rotary s-au strâns în urma spectacolului de gală organizat pe 9 decembrie de Rotary Club Craiova și TVR Craiova, în parteneriat cu Primăria Craiova și Opera Română Craiova, banii urmând să fie alocaţi pentru bursele a cel puţin 20 de elevi din liceele implicate în program, o bursă având valoarea de 3.000 de lei (300 de lei pe lună, pe durata întregului an școlar).
„Importanța acestor burse este una majoră și ajută elevii să depășească dificultățile financiare. Bursele se acordă elevilor care, în cursul anului anterior, au avut rezultate deosebite la învățătură, la concursurile și olimpiadele școlare și care la nivel de familie nu se pot bucura de o susținere materială corespunzătoare. Copiii fără susținere materială sau din familii care întâmpină greutăți doresc să-și depășească condiția și ei știu că această depășire o pot face numai prin învățătură“, au anunţat vineri membrii Rotary Club Craiova.

Societatea și-a îndreptat atenția către tineri

Argumentul Rotary Club Craiova pentru acest program care susține calitatea în educație este acela că fiecare elev are dreptul la performanțe și la atingerea propriilor standarde și idealuri. „De multe ori, elevi cu potențial deosebit și dorință puternică de învățare nu-și pot atinge obiectivele din cauza situației materiale“, au mai precizat reprezentanţii Rotary.
Aceştia au făcut şi un bilanţ al activităţilor din ultimii ani, susţinând că Rotary Club Craiova și-a îndreptat atenția în special asupra tinerei generații, punând accent pe educație, sănătate și cultură. Printre proiectele Rotary se numără cel de susținere a elevilor cu rezultate școlare bune, dar cu posibilități materiale reduse (s-au acordat o bursă în anul școlar 2009-2010, două burse în anul 2010-2011 şi 18 burse în 2011-2012), cel pentru pregătirea nonformală a tinerilor (organizarea de tabere internaționale de leadership în 2011 şi 2012) şi cel pentru sprijinirea elevilor pentru a participa la olimpiadele internaționale. De asemenea, prin proiectul „Control dentar pentru copii“, iniţiat de Rotary, au beneficiat de control stomatologic gratuit peste 900 de copii din mediul rural şi zonele limitrofe Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS