10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajaţii Filarmonicii din Bucureşti protestează în faţa Ateneului Român

Angajaţii Filarmonicii din Bucureşti protestează în faţa Ateneului Român

Peste 60 de angajaţi ai Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti protestează la această oră în faţa Ateneului Român, ei cerând conducerii filarmonicii să respecte hotărârile judecătoreşti prin care le-au fost acordate drepturi salariale pentru perioada în care le-a fost micşorat venitul cu 30%, informează Mediafax.ro. „Nu se respectă hotărârile judecătoreşti. Nu cerem o mărire de salariu, cerem doar recunoaşterea drepturilor noastre. Nu cerem mai mulţi bani, ci doar banii pe care îi merităm”, a declarat liderul sindicatului Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti, Constantin Bogdan. Acesta a precizat că a avut loc o discuţie cu directorul Filarmonicii „George Enescu”, Andrei Dimitriu, care le-a spus angajaţilor că au fost făcute toate actele necesare către Ministerul Culturii, care este ordonatorul principal de credite. Dimitriu a precizat astăzi că urmează să se întâlnească luni cu ministrul Culturii, Gigel Ştirbu, pentru a discuta despre nerespectarea hotărârilor judecătoreşti.

„Nu o să oprim lucrul, ci o să strigăm din ce în ce mai tare ceea ce dorim”, a continuat acesta. „(Vineri, n.r.) la ora 19.00 începem concertul, ultimul concert din această stagiune”, a mai spus Constantin Bogdan. „Sunt multe probleme, dar, din păcate, nu le ştim şi aşteptăm să se sesizeze cineva ca să controleze tot ce este aici în neregulă”, a completat acesta. „Am cerut o audienţă în august la fostul ministru (Daniel Barbu, n.r.) şi nu am fost băgaţi în seamă nici până în ziua de azi. În data de 22 august am cerut audienţa, am cerut undeva şi în luna octombrie o audienţă şi nu a dat curs nimeni”, a mai declarat Bogdan.

Liderul de sindicat a precizat că suma pe care personalul Filarmonicii ar trebui să o primească este de aproximativ 15.000 de euro de persoană, precizând că sunt 200 de angajaţi în această situaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS