19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDan Diaconescu primeşte astăzi sentinţa în dosarul de şantaj

Dan Diaconescu primeşte astăzi sentinţa în dosarul de şantaj

Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti va decide astăzi dacă îl condamnă la închisoare pe Dan Diaconescu în dosarul în care este acuzat că s-a folosit de calitatea sa de la postul OTV pentru a şantaja mai multe persoane, conform evz.ro. Decizia care se va lua în acest dosar nu va fi definitivă, ea putând fi atacată cu apel.
La termenul din 6 decembrie procurorul de şedinţă al DNA a cerut  instanţei Judecătoriei Sectorului 1 condamnarea lui Dan Diaconescu la două pedepse a câte nouă ani de închisoare pentru două infracţiuni de şantaj. Totodată, procurorul a mai cerut pentru Doru Pârv o pedeapsă de opt ani de închisoare, iar pentru Mitruş Ghezea o pedeapsă şapte ani de închisoare pentru şantajarea mai multor persoane prin intermediul unor emisiuni de televiziune realizate de OTV.
Procurorul Cameluş Păduraru a mai solicitat ca cei trei inculpaţi să plătească, în solidar, 30.000 euro şi 42.000 lei primarului comunei Zărand, Ion Florin Moţ, suma pe care edilul le-a remis-o acestora în urma şantajului exercitat în perioada mai – septembrie 2009.
Conform procurorilor DNA, Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justiţiei pentru două infracţiuni de şantaj. În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată pentru şantaj Doru Pârv, realizator la OTV şi administrator la SC Kundalini SRL, recidivist postexecutoriu, şi Mitruş Ghezea, fost realizator la OTV şi fost director general al publicaţiei „Atac la persoană”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS