13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateEfectul GdS: Primăria Craiova a început să anunţe câştigătorii licitaţiilor

Efectul GdS: Primăria Craiova a început să anunţe câştigătorii licitaţiilor

Primăria Craiova citeşte Gazeta de Sud. Şi bine face! După articolul în care atrăgeam atenţia asupra întârzierilor în anunţarea câştigătorilor mai multor licitaţii, municipalitatea a făcut publice numele lor. Astfel, află şi craiovenii ce licitaţii se organizează pe la primărie, pe câţi bani şi cine le câştigă.

Dacă nu merge din două încercări, a treia trebuie să fie cu noroc. Cam aşa s-a întâmplat şi în cazul licitaţiei pentru modernizarea grădinii „Zoologice“ din Parcul „Romanescu“, căreia Primăria Craiova i-a găsit, în sfârşit un câştigător. Este vorba despre firma Mag Construct, care va reamenaja spaţiul dedicat animalelor din parc contra sumei de 2,2 milioane de lei plus TVA. Primăria a anunţat câştigătorul în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice la două zile după ce Gazeta de Sud scria despre întârzierile majore în desemnarea câştigătorilor mai multor licitaţii de zeci de milioane de euro organizate de municipalitate. În cazul grădinii zoologice, câştigătorul a fost ales la cea de-a treia strigare. Primele două licitaţii fuseseră anulate, deoarece nici o firmă nu depusese oferte. Motivul era bine întemeiat. Caietul de sarcini întocmit de specialiştii primăriei conţinea prevederi pe care nu le putea respecta nici o societate comercială, întrucât în ţară s-au amenajat prea puţine grădini zoologice pentru ca firmele să poată aduce ca argument experienţa similară. După luni de ameţeală administrativă, „specialiştii“ au realizat că trebuie să modifice caietul de sarcini. Iar rezultatul s-a văzut. Patru firme au depus oferte, iar câştigătoarea a redus cu circa 420.000 de lei plus TVA din suma estimată de primărie.
O altă licitaţie al cărei rezultat l-a publicat primăria după articolul din Gazeta de Sud este cea referitoare la modernizarea teatrului de vară din Parcul „Romanescu“. Demarată în iunie 2013, licitaţia are un câştigător: firma Atlas. Ea a fost selectată dintre alte opt societăţi comerciale care au depus oferte. Faţă de preţul estimat al lucrărilor, de 2,87 de milioane de lei plus TVA, Atlas a cerut 2,2 milioane de lei plus TVA. Dacă în cazul grădinii „Zoologice“ banii provin din fonduri bugetare, pentru teatrul de vară, fondurile sunt europene.

Team World a ucis concurenţa

O licitaţie bănoasă, cu un final plin de suspans, a fost cea pentru reabilitarea şi modernizare căminului pentru persoane vârstnice din Craiova. Ieri, primăria a anunţat câştigătorul, nimeni altul decât firma Team World Construct, cea care a câştigat în mod suspect şi licitaţia pentru construirea adăpostului canin de la Breasta. GdS a prezentat felul în care Team World Construct a participat singură la licitaţie, prezentând ca experienţă similară lucrări la staţia de cale ferată din Slatina. Constructorul de acolo nu-şi amintea ca Team World să fi participat la lucrări. Cât despre licitaţia pentru modernizarea căminului din Craiova, lupta pare să fi fost aprigă. Nu mai puţin de 29 de oferte au fost depuse pentru contractul de lucrări estimat de primărie la 7,3 milioane de lei plus TVA. Team World a oferit 4,3 milioane şi a câştigat. Licitaţia pe care, însă, o aşteaptă toată lumea cu sufletul la gură, cea pentru parcarea subterană, încă nu are un câştigător declarat. Dar nu e vremea trecută.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS