16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateComuniştii din Republica Moldova protestează în faţa delegaţiei Uniunii Europene de la Chişinău

Comuniştii din Republica Moldova protestează în faţa delegaţiei Uniunii Europene de la Chişinău

Comuniştii din Republica Moldova şi-au instalat două corturi, ieri, în faţa delegaţiei Uniunii Europene (UE) de la Chişinău, unde intenţionează să protesteze până sâmbătă faţă de parafarea acordurilor cu Uniunea Europeană, la Vilnius, informează Mediafax.

Manifestaţia PCRM (Partidul Comuniştilor din Republica Moldova) a început ieri la prânz şi va continua până sâmbătă în faţa delegaţiei UE de la Chişinău, unde comuniştii moldoveni scandează sloganuri împotriva actualei guvernări a Republicii Moldova şi îşi exprimă dezacordul faţă de faptul că proiectul Acordului de Asociere, care va fi parafat astăzi la Vilnius, în Lituania, nu a fost făcut public.

Unul dintre manifestanţi a venit într-o ţinută care, potrivit lui, semnifică moartea. Purtând steagul UE, el a vrut să compare, astfel, răul pe care l-ar aduce această entitate Republicii Moldova. Un deputat al PCRM, Grigore Petrenco, a declarat că acţiunea partidului său a fost organizată cu scopul de a manifesta „împotriva politicilor promovate aici de Uniunea Europeană” şi „împotriva atitudinii coloniale asupra Republicii Moldova.” Şeful delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola, a declarat că oricine e liber să protesteze, în limitele legii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS