30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUcraina: Aproximativ 20.000 de persoane au protestat la Kiev faţă de respingerea acordului de asociere cu UE

Ucraina: Aproximativ 20.000 de persoane au protestat la Kiev faţă de respingerea acordului de asociere cu UE

Aproximativ 20.000 de ucrainieni susţinători ai acordului cu Uniunea Europeană (UE) s-au adunat aseară în centrul Kievului, după ce fostul premier Iulia Timoşenko a intrat în greva foamei, informează b1.ro. Duminică, zeci de mii de persoane se adunaseră în centrul capitalei Ucrainei pentru a protesta faţă de renunţarea Guvernului la planul de semnare a Acordului de asociere cu UE, aceasta fiind cea mai mare manifestaţie de la Revoluţia Portocalie din 2004. Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, aflată în arest, a anunţat aseară că începe o grevă a foamei „în semn de solidaritate” cu manifestanţii. „Am început o grevă a foamei pe termen nelimitat pentru a cere lui Ianukovici să semneze acordul cu UE”, a declarat Timoşenko într-o scrisoare citită de avocatul său, Serghei Vlasenko, în faţa manifestanţilor reuniţi în centrul Kievului.

Guvernul ucrainean a decis brusc săptămâna trecută să renunţe la semnarea acestui acord istoric între fosta republică sovietică şi UE, explicându-şi decizia „exclusiv prin motive economice” şi subliniind că aceasta nu pune la îndoială orientarea europeană a ţării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS