22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePDL Dolj şi Gorj îl vor pe Predoiu candidat la preşedinţia României

PDL Dolj şi Gorj îl vor pe Predoiu candidat la preşedinţia României

\n

Alegerile interne din cadrul PDL Dolj pentru desemnarea candidatului la funcţia de preşedinte al României au fost câştigate categoric de prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu. În urma numărării voturilor exprimate sâmbătă de către democrat-liberalii doljeni, Cătălin Predoiu a obţinut 5.446 de voturi, reprezentând 85,40% din voturile valabil exprimate, în timp ce Gheorghe Falcă a primit doar 931 de voturi, adică 14,60% din sufragii, se arată într-un comunicat al PDL.
La cele 12 secţii de votare organizate în judeţul Dolj – Craiova (două secţii de votare), Călăraşi, Castranova, Daneţi, Măceşu de Sus, Segarcea, Băileşti, Filiaşi, Predeşti, Plenița, Poiana Mare – s-au prezentat 6.461 de alegători dintr-un total de 8.400 de membri ai PDL Dolj, prezenţa la vot fiind de 76,92%.
Votul de sâmbătă a fost precedat de o campanie internă care a culminat marțea trecută cu o dezbatere politică pe tema desemnării candidatului PDL la preşedinţia României, cu participarea celor doi candidaţi: Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă. Aceştia și-au prezentat cu acest prilej proiectele cu care speră să obțină nominalizarea partidului pentru a intra în cursa pentru Cotroceni.
Este pentru prima dată în România când candidatul la preşedinţia ţării este ales direct de către membrii de partid, nu de către electori, nu de către aleşii locali, nu de către structurile de conducere ale partidului, ci de către toţi cei peste 300.000 de membri ai PDL. Aceasta este o dovadă clară a democraţiei interne a PDL, singurul partid care organizează o competiţie internă pentru alegerea unui candidat la preşedinţia României, se mai arată în comunicatul PDL.
Şi membrii organizaţiei judeţene Gorj a Partidului Democrat Liberal s-au prezentat sâmbătă la vot, pentru a desemna candidatul PDL la preşedinţia României.
În judeţul Gorj au fost organizate cinci secţii de votare la: Târgu Jiu, Motru, Turceni, Novaci şi Hurezani. La acestea au fost arondate cele 70 de localităţi ale judeţului, în funcţie de vecinătatea geografică. Membrii PDL s-au prezentat în număr mare la vot, secţia cu prezenţa cea mai mare fiind cea de la Târgu Jiu, unde au votat 87,33% dintre membri, iar cea mai scăzută prezenţă s-a înregistrat la Turceni, unde au votat 60,57% dintre electori, prezenţa în judeţ fiind de 75,5%.  Procesul de votare a avut loc în toată regiunea, între orele 9.00 şi 17.00. În urma voturilor exprimate, în judeţul Gorj, membrii PDL l-au desemnat câştigător pe Cătălin Predoiu, care a obţinut 74,32% din sufragii. Gheorghe Falcă a fost votat de 25,64% dintre democrat-liberalii prezenţi la vot. În privinţa numărului de buletine de vot introduse în urnă, judeţul Gorj se situează pe locul al doilea în Oltenia, cu 3.020 de buletine, fiind surclasat de Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS