20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDuminică are loc repartizarea rezidenţilor

Duminică are loc repartizarea rezidenţilor

Ministerul Sănătăţii a afişat joi seară rezultatele examenului de rezidenţiat şi a fixat calendarul repartizării candidaţilor promovaţi pe locuri sau pe posturi. Prima etapă va avea loc duminică, 24 noiembrie, în intervalul orar 9.00-21.00. Locurile care vor rămâne libere vor fi distribuite luni, 25 noiembrie. La Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, unde au susţinut concursul absolvenţii centrului de examen, dar şi cei de la Braşov, sunt disponibile 200 de locuri la Medicină, zece locuri la Medicină Dentară şi nouă locuri la Farmacie. Rezultatele afişate arată că aproape 80% din candidaţii care au susţinut acest concurs au depus cereri pentru păstrarea anonimatului, astfel că în multe cazuri sunt afişate doar notele fără nume.
Conform metodologiei însă, la alegerea locului sau a postului, candidaţii se vor legitima cu un act de identitate în termen de valabilitate. Cei care nu pot fi prezenţi pot delega un împuternicit, care se va prezenta cu propriul act de identitate şi cu actul notarial de împuternicire. Procura notarială va fi reţinută ca dovadă de comisia de repartiţie.
Candidaţii sau împuterniciţii acestora care nu sunt prezenţi în data, ora şi locul fixate pentru alegerea locurilor sau a posturilor în specialitate pierd drepturile conferite de concurs.
Prezentarea la nivelul direcţiilor de sănătate publică a rezidenților pe loc, respectiv la unitatea sanitară care a scos postul la concurs pentru rezidenţii pe post, pentru încheierea contractelor individuale de muncă pe durată determinată sau nedeterminată, se va face în perioada 2 decembrie – 13 decembrie 2013. Contractul individual de muncă pe durată determinată sau nedeterminată, după caz, se va încheia începând cu 1 ianuarie 2014, dată de la care va începe şi stagiul de practică.
În ceea ce priveşte repartiţia pe clinici de îndrumare şi coordonatori de rezidenţiat, aceasta se va face la nivelul direcţiilor de sănătate publică judeţene din centrele universitare alese, pe 16 decembrie, începând cu ora 9.00, cu excepţia centrului universitar Bucureşti, pentru care această repartiţie se va face pe 16, 17, 18 şi respectiv 19 decembrie. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS