13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParchetul General a primit din Muntenegru o soluţie provizorie în cazul accidentului din luna iunie

Parchetul General a primit din Muntenegru o soluţie provizorie în cazul accidentului din luna iunie

Parchetul General analizează mai multe documente primite de la autorităţile din Muntenegru, printre care şi o soluţie provizorie dispusă de procurorii din această ţară, în dosarul accidentului produs în luna iunie şi soldat cu 18 decese, după ce un un autocar s-a răsturnat într-o prăpastie, informează Agerpres.ro. „În cauza privind accidentul din Muntenegru, în continuarea cercetărilor, procurorii procedează la analizarea documentelor transmise (în copie) de autorităţile muntenegrene, printre acestea regăsindu-se: procesul-verbal de cercetare la faţa locului, rapoartele de necropsie, actele medicale de diagnostic, precum şi o soluţie provizorie dispusă în cauză care trebuie confirmată/aprobată de instanţă”, arată Parchetul General într-un comunicat. Totodată, procurorii au pus la dispoziţia unora dintre părţile vătămate copii ale actelor medicale sau adrese către Institutul Naţional de Medicină Legală, în vederea efectuării unor expertize medico-legale. De asemenea, se poartă corespondenţă cu societatea de asigurare.

Reamintim că pe 23 iunie un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie din Muntenegru, în accident pierzându-şi viaţa 18 persoane, iar alte 29 au fost rănite. Răniţii au fost aduşi în România pe 25 iunie, cu două aeronave militare, fiind internaţi la spitalele Universitar, Floreasca, Elias şi Bagdasar-Arseni. Unul dintre şoferii autocarului, George Ciobanu, era angajat al Poliţiei Capitalei. Parchetul General a deschis un dosar penal în acest caz, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în formă calificată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS