10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePE susţine propunerea Comisiei privind prezenţa femeilor în organismele de conducere ale întreprinderilor

PE susţine propunerea Comisiei privind prezenţa femeilor în organismele de conducere ale întreprinderilor

Parlamentul European (PE) a votat astăzi, cu o majoritate covârşitoare (cu 459 voturi „pentru”, 148 voturi „împotrivă” şi 81 abţineri), în favoarea susţinerii propunerii de lege a Comisiei Europene (CE) pentru îmbunătăţirea echilibrului de gen în consiliile de administraţie ale întreprinderilor din Europa, a anunţat Reprezentanţa în România a Comisiei. Puternica susţinere din partea membrilor PE înseamnă că propunerea Comisiei a fost acum aprobată de către unul dintre cei doi colegislatori ai Uniunii Europene (UE). Reprezentanţii statelor membre în cadrul Consiliului trebuie acum să ajungă la un acord cu privire la proiectul de directivă atât între ei, cât şi cu PE, pentru ca aceasta să fie introdusă în legislaţia a UE.

Votul în plen a avut loc după ce, la data 14 octombrie 2013, cele două comisii principale ale Parlamentului, Comisia pentru afaceri juridice (JURI) şi Comisia pentru drepturile femeii şi egalitatea de gen (FEMM), au aprobat iniţiativa Comisiei. Cele mai recente cifre confirmă faptul că, în urma acţiunilor ferme întreprinse de Comisie în acest domeniu, proporţia femeilor în organismele de conducere ale întreprinderilor de pe întreg teritoriul UE este în creştere în ultimii trei ani, ajungând în prezent la 16,6%, faţă de 15,8% în octombrie 2012.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS