Acasă Actualitate Oficial britanic: Nu ne vom confrunta cu un aflux de migranţi români...

Oficial britanic: Nu ne vom confrunta cu un aflux de migranţi români şi bulgari

-

Secretarul de stat britanic pentru Imigraţie. Mark Harper, a declarat că Marea Britanie nu se va confrunta cu un aflux de migranţi români şi bulgari, după anularea începând din 2014 a restricţiilor care la sunt impuse, aceştia preferând Italia, Spania şi Germania, relatează The Guardian online, citat de Mediafax.

Potrivit publicaţiei, în prima evaluare oficială asupra fluxului probabil de români şi bulgari de după anularea restricţiilor impuse pe piaţa britanică a muncii la 1 ianuarie 2014, Harper a declarat că, de această dată, nu se va repeta situaţia de acum zece ani, când în ţară a venit un val de polonezi. El a subliniat că Guvernul nu este mulţumit de venirea unor noi migranţi, dar a sugerat că aceştia ar putea să meargă mai degrabă în Germania, Italia şi Spania.

Harper i-a criticat totodată pe conservatorii care au cerut ca aceste „controale tranziţionale” impuse românilor şi bulgarilor pe o perioadă de şapte ani să fie extinse după 1 ianuarie. „Pur şi simplu nu este posibil din punct de vedere legal”, a declarat el într-o conferinţă de presă la sediul Ministerului de Interne.

Oficialul a catalogat drept „o prostie” încercarea de a prezice numărul de persoane care ar putea să vină în Marea Britanie. Fostul ministru britanic de Interne a declarat săptămâna trecută, a adăugat Harper, că a fost comisă o „greşeală spectaculoasă” în 2004, când estimări academice sugerau că în ţară, la vremea respectivă, ar fi urmat să vină doar 15.000 de polonezi şi est-europeni. Secretarul a subliniat că nu intenţionează să comită o asemenea greşeală acum.

ȘTIRI VIDEO GdS