24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAI, amendat pentru discriminare prin impunerea criteriului înălţimii la înscrierea la şcoala de Poliţie

MAI, amendat pentru discriminare prin impunerea criteriului înălţimii la înscrierea la şcoala de Poliţie

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a amendat Ministerul Afacerilor Interne (MAI) cu 1.000 de lei pentru condiţionarea înscrierii la Şcoala de agenţi de poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina în funcţie de înălţimea candidatului, informează Mediafax.ro. Pentru înscrierea la examenul de admitere la această instituţie, candidaţii trebuie să aibă o înălţime minimă de 165 de centimetri – fetele – şi de 170 de centimetri – băieţii, dosarul de înscriere depunându-se la inspectoratul de poliţie judeţean unde îşi are domiciliul candidatul.

O candidată din Argeş a făcut plângere la CNCD după ce a fost măsurată de mai multe ori, rezultatul fiind fie puţin sub, fie puţin peste limita de înălţime stabilită, criteriu care a fost aprobat prin ordin al ministrului de Interne. Colegiul director al CNCD a stabilit, cu unanimitate de voturi, că a condiţiona înscrierea la examenul de admitere la Şcoala de agenţi de poliţie din Câmpina în funcţie de înălţimea candidatului constituie o faptă de discriminare. Astfel, Consiliul a decis să sancţioneze MAI şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş cu câte o amendă de 1.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS