10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Valer Dellakeza a primit azi decoraţia Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de "Cavaler"

Dolj: Valer Dellakeza a primit azi decoraţia Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de „Cavaler”

Astăzi, la Palatul Administrativ din Craiova, Prefectul judeţului Dolj, Marius Cristinel Deca, alături de invitaţi de seamă, a înmânat într-un cadru festiv, decoraţia şi brevetul aferent conferit de către Traian Băsescu, Preşedintele României, prin Decretul nr.852 din 6 noiembrie 2013, Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de „Cavaler”  maestrului Valerică Niculescu Dellakeza (Valer Dellakeza), semn de înaltă apreciere pentru întraga sa carieră pusă în slujba artei dramatice româneşti, pentru dăruirea şi talentul cu care a dat viaţă unui şir de personaje, dovedind excelenţa Teatrului românesc la nivel naţional şi internaţional.
 
„M-am luat cu joaca şi nu mi-am dat seama că au trecut 60 de ani  de când am pus pentru prima oară piciorul pe scena Naţionalului craiovean, aceeaşi scândură, cea a secenei Teatrului Naţional Craiova. Am sperat, am dorit, am iubit, am urât, am admirat, am cunoscut mărirea, am aplaudat-venerat chiar, am avut alături actori mari de la care am învăţat meserie, am crezut în publicul pe care l-am format. Acum când sunt un actor în retragere, sunt obligat să mulţumesc spectatorilor care au avut răbdare cu mine. D-voastră, celor prezenţi la acest moment înălţător din viaţa mea trebuie să vă mulţumesc. Mulţumesc familiei mele, vă mulţumesc d-voastră d-le Prefect, mulţumesc Excelenţei sale d-lui. Traian Băsescu-Preşedintele României.

Se spune că Brahma, după ce a terminat de făcut lumea, când a văzut că a ieşit ce a ieşit, de supărare, s-a apucat să joace teatru. Cât despre Dumnezeu, în care cred, sunt convins că şi El ştie să facă teatru, de aceea Îţi mulţumesc ţie Doamne, că straşnic regizor ai mai fost pentru mine”, a mărturisit maestrul Valer Dellakeza.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS