11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Jandarmii, la datorie la meciul de fotbal dintre CSU şi FCU

Craiova: Jandarmii, la datorie la meciul de fotbal dintre CSU şi FCU

Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova va asigura ordinea publică la meciul de fotbal CSU Craiova – FCU Craiova, care se va desfăşura sâmbătă, 23 noiembrie, cu începere de la ora 16:00, pe stadionul „Ion Oblemenco” din Bănie, partida fiind catalogată cu un grad ridicat de risc. Pentru asigurarea măsurilor de ordine şi prevenirea oricăror evenimente ce ar putea perturba buna desfăşurare a activităţilor, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj, cu un efectiv de peste 300 de jandarmi, asigură măsurile de ordine înainte, pe timpul şi după desfăşurarea acestui eveniment sportiv.

Jandarmii, sprijiniţi de efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului, al Poliţiei Locale Craiova, al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj şi angajaţi ai celor două firme de pază vor asigura condiţiile de securitate pentru toţi participanţii la această manifestare sportivă şi vor acţiona pentru prevenirea fenomenului infracţional şi contravenţional, intervenind în cazul în care ordinea publică va fi tulburată.

Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova reaminteşte că, in conformitate cu prevederile legale este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora. Totodată, reprezentanţii Grupării de Jandarmi Mobilă aminteşte faptul că activitatea în interiorul stadionului va fi filmată, materialele video devenind probe în instanţă, în situaţia producerii de fapte antisociale. De asemenea, suporterii celor două echipe sunt anunţaţi că trebuie să prezinte bannerele cu două ore înainte de începerea meciului, pentru a fi omologate de observator, în vederea permiterii accesului cu acestea.

Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova face un apel către toţi participanţii la acest eveniment să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să se supună controalelor corporale preventive, care se vor efectua începând cu dispozitivele de prefiltrare. De asemenea, este obligatoriu ca minorii sub 14 ani să fie însoţiţi de adulţi şi să posede şi aceştia documente de acces.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS