17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Facem angajări la nivel local, pe cât posibil“

„Facem angajări la nivel local, pe cât posibil“

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunţat, acum câteva zile, că va deschide o bază operaţională la Craiova din iulie 2014 şi că va mări numărul destinaţiilor către Europa. Directorul comercial al Wizz Air, György Abrán (foto), a explicat într-un interviu acordat GdS ce înseamnă acest lucru pentru Craiova.
GdS: Ce schimbări va aduce deschiderea la Craiova a bazei operaţionale pe care aţi anunţat-o?
György Abrán: Deschiderea bazei va însemna că o aeronavă va fi dedicată Craiovei şi că vom avea echipaj local. Nava va sta la Craiova peste noapte şi de aici va zbura către destinaţiile stabilite. Avem deja zboruri către Milano şi Londra, iar din iulie 2014 de la Craiova se va zbura şi către Roma, Barcelona, Dortmund şi Bolgona. Dezvoltarea va fi şi la Craiova, dar ea este mai mult pentru regiune, deoarece creează angajări şi oportunităţi, mai multă implicare. Dezvoltarea va fi văzută nu numai în aeroport, ci şi în celelalte domenii care susţin aeroportul, precum restaurantele, hotelurile, companiile de transport. De regulă, noi facem angajări la nivel local şi încercăm asta pe cât posibil. Sunt sigur că vom găsi echipaje aici. La nivel de piloţi, este o comunitate internaţională şi ei vin din mai multe ţări, dar dacă vor fi candidaţi buni din regiune, vom fi mai mult decât deschişi să-i trimitem la traininguri dacă îndeplinesc criteriile.
GdS: Ce se va întâmpla cu orarul de zbor? În prezent, avioanele decolează din Craiova în jurul orei 19.00.
G.A.: Se va schimba şi orarul de zbor. Odată ce avem bază la Craiova putem face acest lucru. Va fi o zi plină de zboruri care vor începe dimineaţa devreme la 6.00 şi se vor termina noaptea târziu. Aceasta începând din 23 iulie. Până acum, zborurile către Milano se făceau cu altă aeronavă, ceea ce ne obliga să avem acest orar. Noi încercăm să zburăm cât mai mult, pentru că aceasta este şi ideea afacerii.
GdS: Surpriza mare a fost includerea Romei în portofoliul de zboruri din 23 iulie.
G.A.: Cred că Roma este o oportunitate de a completa reţeaua de trafic aerian către Italia. Este un lucru natural, care va ajuta şi investitorii din Italia, din Roma să ajungă la Craiova la preţuri mici. De asemenea, îi va ajuta şi pe oameni să-şi viziteze rudele mai des.  
GdS: Lumea se aşteaptă ca agenţiile de turism să vândă pachete turistice care să includă zboruri din Craiova.
G.A.: Cooperăm deja şi vom continua să o facem cu tur operatorii şi agenţiile de turism. Ei pot vinde zborurile noastre. Avem parteneri în legătură cu hotelurile, cum este site-ul de rezervări booking.com. Sunt hoteluri din Craiova incluse aici, care vor deveni mai accesibile pentru clienţi. Eu cred că toată lumea va beneficia de pe urma deschiderii acestei baze operaţionale la Craiova. De exemplu, Ford va folosi probabil zborul către Germania şi pe cel către Londra. Este mereu benefic pentru comunitatea de afaceri să aibă legături de transport. Este un ciclu care se completează singur. Traficul generează afaceri şi afacerile generează mai mult trafic. Aşa se întâmplă în cazul zborurilor low-cost.
GdS: De la Craiova, au început, recent, şi zborurile către Londra. Cum merg?
G.A.: Este devreme să vorbim despre acest lucru. Trebuie să aşteptăm mai mult timp. Noi credem că va creşte traficul, mai ales că Marea Britanie îşi va deschide piaţa muncii către români şi bulgari de la 1 ianuarie 2014. Londra este şi o destinaţie populară pentru city-breaks. Traficul va creşte gradual.
GdS: La câţi pasageri vă aşteptaţi în următorul an?
G.A.: Nu vă pot face o promisiune, dar cu 16 zboruri pe săptămână, câte vor fi din iulie 2014, capacitatea de locuri este de 260.000 la un an de la deschiderea bazei. În acest an, numărul pasagerilor a fost 30.000, anul viitor va fi 170.000 şi o dată ce baza este deschisă va creşte în cele 12 luni de la deschidere la 260.000.
GdS: Deschiderea bazei înseamnă că aici se va face şi revizia avionului?
G.A.: Avionul va zbura de la ora 6.00, apoi va face altă rută, se va întoarce, apoi va pleca din nou. La Craiova, vorbim de alimentare cu combustibil şi o revizie regulată, în fiecare zi, dar revizia generală se va face în altă parte, poate la Bucureşti sau oriunde în reţeaua companiei. Apoi, avionul se va întoarce la Craiova şi îşi va relua zborurile. E ca la maşină. Zilnic verifici roţile, dar periodic faci şi o revizie generală.
GdS: Ce oameni căutaţi pentru angajare?
G.A.: În primul rând, trebuie spus că ei vor urma nişte cursuri. Noi căutăm persoane tinere, dinamice, vorbitoare de limba engleză şi potrivite pentru acest loc de muncă. Ele trebuie să se gândească la siguranţa pasagerilor, dar în acelaşi timp trebuie să şi vândă la bord. Trebuie să aibă aceste calităţi, să fie gata să zboare dimineaţa sau seara. Este o slujbă provocatoare şi atrăgătoare pentru mulţi.
GdS: În ritmul în care anunţaţi deschiderea de noi rute aeriene, lumea se întreabă ce va urma după luna iulie 2014.
G.A.: Mereu sunt întrebat dacă deschidem rute noi. Cred că trebuie să aveţi răbdare, să ne daţi timp să vedem rezultatele, cum merg rezervările, care vor fi condiţiile pe aeroport, cum se va dezvolta. Avem nevoie ca iarna să putem opera uşor de pe aeroport, în siguranţă. Oriunde în lume unde avem rezultate bune creştem frecvenţa zborurilor şi mărim numărul rutelor. În România, creşterea a fost fantastică şi vă dau exemplu Bucureşti şi Cluj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS