14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSimulare de alarmă în caz de cutremur, în Craiova

Simulare de alarmă în caz de cutremur, în Craiova

Comitetul Judeţean Dolj pentru Situaţii de Urgenţă va desfăşura, mâine, începând cu ora 11.00, un exerciţiu de alarmare publică a municipiului Craiova în cazul producerii unui seism. Prin acest exerciţiu se urmăreşte activitatea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Craiova şi a serviciilor profesioniste care, în colaborare cu  forţele de sprijin, se ocupă cu înştiinţarea, avertizarea, alarmarea, coordonarea şi conducerea operaţională a situaţiilor de urgenţă produse de un seism. De asemenea, prin acest exerciţiu se urmăreşte pregătirea populaţiei privind regulile de comportare în caz de cutremur şi verificarea sistemului de înştiinţare şi alarmare a municipiului Craiova.
În timpul desfăşurării exerciţiului se va verifica sistemul de avertizare şi alarmare al municipiului Craiova, ocazie cu care, prin intermediul sirenelor electrice şi electronice, se vor transmite semnalele „Alarmă la dezastre“ şi „Încetarea alarmei“, semnale care au următoarele semnificaţii, durate şi compunere: semnalul „Alarmă la dezastre“ se compune din cinci sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de zece secunde între ele, iar semnalul „Încetarea alarmei“ se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de două minute.
De asemenea, pe toată durata exerciţiului, se vor difuza mesaje cu regulile de comportare în caz de cutremur, reguli care trebuie respectate de către toţi craiovenii.
Cei care doresc să asiste la acest exerciţiu sunt aşteptaţi mâine, începând cu orele 11.00, pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS