19.2 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatru ambulanţe noi pentru Gorj

Patru ambulanţe noi pentru Gorj

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj va primi patru ambulanţe noi din partea Ministerului Sănătăţii. Potrivit directorului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, cele patru maşini noi echipate complet vor fi trimise staţiei din Târgu Jiu până la sfârşitul acestui an. Cele patru ambulanţe noi vor fi menţinute la staţia centrală, urmând ca patru din maşinile vechi înlocuite să fie trimise la substaţiile din judeţ. Managerul Serviciului de Ambulanţă Gorj a mai declarat că unitatea are în prezent în dotare 32 de ambulanţe.
„Vom primi patru ambulanţe noi. Cele noi vor rămâne la staţia centrală şi vom repartiza patru ambulanţe vechi la substaţiile din teritoriu. Pe cele noi le vom primi până la 1 ianuarie 2014. Trebuie să fie trimise de la minister. În prezent, cu substaţii cu tot avem 32 de ambulanţe“, a declarat Dan Vâlceanu.

A cerut deblocarea a zece posturi

Dacă în ceea ce priveşte înnoirea parcului auto, lucrurile vor începe să se îmbunătăţească, la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj este în continuare criză de personal. Conducerea Serviciul Judeţean de Ambulanţă a solicitat la Ministerul Sănătăţii deblocarea a zece posturi, însă aprobările ar putea veni abia anul viitor, dacă şi Ministerul Finanţelor va fi de acord. „Instituţia funcţionează cu 202 angajaţi. Angajările sunt momentan blocate. După 1 ianuarie trebuie să fie blocate posturi de Ministerul Sănătăţii. Noi am cerut zece posturi pentru deblocare, iar Ministerul Sănătăţii trebuie să cadă de acord cu Ministerul de Finanţe. Avem nevoie de un post de medic, trei dispeceri şi şase asistenţi“, a mai spus Dan Vâlceanu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS