22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCiurel vrea 100 de milioane de lei profit la CEO

Ciurel vrea 100 de milioane de lei profit la CEO

Managerul Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, estimează că producătorul de energie pe care îl conduce va încheia anul cu 100 de milioane de lei profit. Cifra este cu mult mai mică faţă de ceea ce fusese prognozat la începutul anului, respectiv 240 de milioane de lei. Motivul reducerii profitului este legat de vânzările slabe de energie electrică de la jumătatea anului. Din această cauză este pusă sub semnul întrebării şi prima de Crăciun pe care o aşteaptă minerii şi energeticienii. Suma vehiculată la nivelul sindicatelor este de 700 de lei pentru fiecare ortac şi energetician. Efortul financiar la nivelul Complexului Energetic Oltenia ar fi unul însemnat însă, dacă prima de sărbători ar fi acordată, societatea fiind cel mai mare angajator din România, cu aproape 19.000 de salariaţi.

Economiştii, trimişi în producţie

În ceea ce priveşte planurile de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel a precizat că rămâne valabil proiectul său de reducere a personalului cu 600 de persoane în următorii patru ani. Majoritatea celor care vor pleca din Complexul Energetic Oltenia vor fi pensionaţi. În această perioadă, administraţia producătorului de curent electric şi cărbune încearcă să reducă numărul personalului TESA. Peste 600 de persoane vor fi nevoite să revină în producţie, unde activau înainte să ajungă să presteze activitate de birou.
„Avem 570 de economişti. Nu cred că există companie în lume cu atâţia economişti. Fiecare serviciu, birou, compartiment are câte un economist. Pe unde te duci, cum treci dintr-un birou în altul dai peste câte un economist. Unii dintre ei au vechime în specialitate, dar sunt destul de multe cazuri când şi-au completat studiile şi din electricieni sau lăcătuşi au ajuns economişti. Apoi ne întrebăm de ce nu avem oameni la benzi sau la reparaţii. Unii dintre ei au înţeles care este situaţia CEO şi vor să revină la vechile posturi. Nu va fi nimeni concediat“, a precizat Laurenţiu Ciurel. Acesta a mai spus că firma pe care o conduce ar putea funcţiona fără probleme cu 13.000 de angajaţi, din totalul de 19.000.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS