21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomgaz pe Bursă - tranzacţii uriaşe în prima zi

Romgaz pe Bursă – tranzacţii uriaşe în prima zi

Acţiunile Romgaz s-au tranzacţionat ieri pentru prima dată pe Bursă, după oferta publică încheiată săptămâna trecută, la care au suprasubscris atât investitorii instituţionali, cât şi cei mici, iar prima zi a fost un succes pentru toţi cei implicaţi în listare. Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiunile producătorului de gaze naturale a fost de peste 90 de milioane de lei în prima zi în care compania a fost listată efectiv la Bursă. Preţul titlurilor Romgaz a fost cuprins între 33,86 lei şi  35,95 lei pe acţiune. Preţul de închidere a fost de 34,5 lei pe acţiune, cu mult peste preţul la care investitorii au subscris în timpul ofertei publice iniţiale lansate de stat (30 de lei pe acţiune).
„În prima zi de tranzacţionare, s-a înregistrat un câştig de 15-20% pentru aproape toţi cei care au participat la oferta Romgaz. Listarea Nuclearelectrica a avut un succes comparabil la tranzacţionare“, a declarat brokerul craiovean George Popa, de la SSIF Interdealer Capital Invest. Tranzacţionarea Romgaz în prima zi pe Bursă este considerată un succes pentru toţi participanţii la această listare istorică.  
Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, Lucian Anghel, declara zilele trecute la Craiova că sunt aşteptate şi alte listări ale unor companii de stat pe Bursă, cum ar fi Hidroelectrica şi Complexul Energetic Oltenia. Aceste noi listări vor avea loc în 2014.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS