5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Plagiatul“, dat în urmărire la „Traian Demetrescu“

„Plagiatul“, dat în urmărire la „Traian Demetrescu“

Comisia concursului pentru ocuparea postului de manager încearcă să convingă un candidat să retragă unul dintre cele două proiecte
admise pentru evaluare.

Concursul pentru ocuparea postului de manager la Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ din Craiova riscă să se transforme într-o comedie, după ce comisia de concurs încearcă să convingă un candidat să-şi retragă unul dintre cele două proiecte admise pentru evaluare. Conform calendarului anunţat de municipalitate, pe 4 noiembrie, candidaţii şi-au depus proiectele de management, care trebuie analizate de comisia de evaluare în perioada 6 – 19 noiembrie. Pe 21 noiembrie, candidaţii care au promovat prima etapă vor susţine proiectele de management în cadrul unui interviu. La concurs s-au înscris doi candidaţi: Felix Godeanu şi Cosmin Dragoste – actualul director interimar al instituţiei. Candidatul Felix Godeanu a pregătit însă o surpriză comisiei de examen: a depus două proiecte de management, ambele înregistrate şi admise de organizatorii concursului, după cum rezultă din rezultatul afişat la sediul Primăriei Craiova (foto). Pentru a recapitula, Felix Godeanu este candidatul respins la evaluarea proiectelor în cadrul precedentului concurs (22 august – 6 septembrie), care a degenerat într-un imens scandal. Candidatul – director interimar de la acea vreme, Ana Maria Constantinescu, s-a retras din motive nici acum lămurite, iar cazul a ajuns în atenţia DNA – Serviciul Teritorial Craiova.

Comisia are o problemă

Scandalul declanşat de concursul de la „Traian Demetrescu“ a cuprins mai multe instituţii de cultură din Craiova, directorii Antoniu Zamfir – Teatrul Liric „Elena Teodorini“, Vlad Drăgulescu – Filarmonica „Oltenia“, Adriana Teodorescu – Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri“ şi Oana Bică – Ansamblul Folcloric „Maria Tănase“ fiind acuzaţi de concurentul Felix Godeanu că ar fi plagiat proiectele de management prin care şi-au câştigat funcţiile. Concursul precedent a fost anulat din cauză că „nu a fost admis nici unul dintre candidaţi“. Pe 4 noiembrie, Felix Godeanu a depus un proiect original şi unul plagiat după proiectul lui Antoniu Zamfir. „Dacă autorităţile locale nu mi-au comunicat ce fel de concurs este (de proiecte originale sau de proiecte plagiate), iar directorii enumeraţi susţin că nu este nici o problemă, am luat decizia să depun la comisie proiectul de management al domnului Antoniu Zamfir. Bănuiesc că nu mă va acuza de plagiat. Să vedem ce notă o să primesc din partea Domniei sale, pentru că se află în comisia de examen“, a declarat Felix Godeanu pentru GdS.

O adresă pierdută

Din cauză că cele trei proiecte depuse de candidaţii Godeanu şi Dragoste au fost admise, comisia de examen s-a trezit în faţa unei mari probleme.
În consecinţă, organizatorii încearcă să-l convingă pe Felix Godeanu să-şi retragă unul dintre proiecte. „Secretarul comisiei mi-a comunicat verbal, la poarta instituţiei, că trebuie să optez pentru unul dintre proiecte. I-am spus că trebuie să-mi transmită corespondenţa oficial, prin poştă sau poşta electronică, urmând să răspund în termenul legal – de minimum 15 zile şi maximum 30 de zile. Am înţeles că proiectele de management ale candidaţilor au fost desecretizate sau au fost transmise comisiei date de identificare ale proiectelor manageriale, încălcându-se astfel caracterul secret al concursului“, a precizat Felix Godeanu.
Potrivit adresei pe care ar fi trebuit să o primească, comisia de concurs întrunită pe 6 noiembrie „a hotărât amânarea primirii plicurilor ce conţin proiecte de management până pe 11 noiembrie 2013, când sunt aşteptate doar două plicuri ce vor conţine proiecte de management ale celor doi candidaţi“. Secretariatul comisiei de concurs i-a cerut candidatului Godeanu să-şi exprime „opţiunea pentru unul din cele două proiecte depuse“. Evident, lucrul acesta nu s-a întâmplat, pentru că Felix Godeanu nu a recepţionat adresa cu pricina. Candidatul spune că nu este obligat de regulament să depună un singur dosar. „Este o regulă de drept, ceea ce legea nu interzice înseamnă că este permis. Eu am depus două dosare diferite, complete, ceea ce înseamnă că, teoretic, mi-am sporit şansele“, a mai spus Felix Godeanu. Rămâne de văzut ce va decide comisia în aceste zile, având în vedere că săptămâna viitoare trebuie să publice deja rezultatele evaluării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS