17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCea mai mare pârtie de la Rânca ar putea fi concesionată

Cea mai mare pârtie de la Rânca ar putea fi concesionată

Societatea Vârful Păpuşa SA, din cadrul Consiliului Judeţean Gorj, ar putea concesiona altei firme cea mai mare pârtie din zona montană Rânca. Măsura vine după ce anul trecut, domeniul schiabil de pe Vârful Păpuşa, realizat de consiliul judeţean, a înregistrat pierderi de aproximativ 5.000 de lei. De asemenea, în ultimul sezon de iarnă, telescaunul de la poalele Vârfului Păpuşa a funcţionat doar în perioada Crăciunului şi de Anul Nou, însă, nici atunci la capacitate normală. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a precizat că, deocamdată, nu s-a stabilit cine va concesiona pârtia de pe Păpuşa, însă acest lucru trebuie avut în vedere pentru a nu fi înregistrată situaţia de anul trecut şi pentru a nu fi afectat numărul de turişti. Societatea care va concesiona pârtia va trebui să vină şi cu o serie de investiţii în ceea ce priveşte asigurarea calităţii pârtiei. Este vorba de dotarea cu tunuri de zăpadă şi utilajele necesare, astfel încât să existe zăpadă pe pârtie pe toată durata sezonului.

Soarele topeşte zăpada

Din cauză că este amenajată pe un versant expus tot timpul la soare, pârtia nu are zăpadă decât în lunile în care ninge foarte mult şi temperaturile se menţin scăzute. În rest, săptămâni bune pârtia este de pământ şi în aceste condiţii nu este practicabilă.
„Sigur că au fost pierderi. Obiectivul nostru este să atragem cât mai mulţi turişti. Ce înseamnă o pierdere de 5.000 de lei pe care trebuie să o suportăm? Avem nevoie să funcţioneze pârtia şi telescaunul şi trebuie să luăm măsurile în consecinţă. Va funcţiona şi vom găsi o variantă de funcţionare chiar prin concesionare. Poate chiar din acest an. Societatea care o are în administrare să găsească o soluţie să concesioneze pârtia unei alte firme“, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Potrivit lui Ion Călinoiu, în 2014, la ministerul de resort, va fi depus dosarul pentru ca Rânca să primească statutul de staţiune turistică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS