20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLuni se va comemora Armistiţiul de după Primul Război Mondial

Luni se va comemora Armistiţiul de după Primul Război Mondial

Ambasadorul Franţei în România, Excelenţa Sa Philippe Gustin, alături de Ambasadorul Republicii Federale Germane în România, Excelenţa Sa Werner Hans Lauk, vor comemora, luni Armistiţiul de după Primul Război Mondial, semnat la 11 noiembrie 1918. Evenimentul se va desfăşura în sectorul francez al cimitirului militar Bellu din Capitală.

În fiecare an, Ambasadorul Franţei în România aduce un omagiu soldaţilor căzuţi în timpul Primului Război Mondial şi înmormântaţi în România, în cadrul unei ceremonii organizate la Bucureşti. Începând din 2012, în conformitate cu noile dispoziţii legislative franceze, pe 11 noiembrie, ziua Armistiţiului de la 1918, se aduce un omagiu tuturor celor care s-au jertfit pentru Franţa.

Ambasadorul Franţei, domnul Philippe Gustin, şi Ambasadorul Republicii Federale Germane, Werner Hans Lauk, au dorit să confere un caracter bilateral acestei comemorări a finalului „Marelui Război”, prezidând împreună ceremoniile care vor fi organizate de cele două ţări – pentru Franţa pe 11 noiembrie şi pentru Germania pe 17 noiembrie. În cadrul acestor ceremonii, vor fi intonate imnurile Franţei şi Germaniei şi atât Gustin, cât şi Lauk, vor lua cuvântul.

Nu mai puţin de 433 de militari francezi, decedaţi în timpul Primului Război Mondial, au fost înmormântaţi în cimitire din Bucureşti, Alexandria, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Slobozia şi Timişoara. Unii dintre ei au făcut parte din unitatea care l-a însoţit pe generalul Berthelot în misiunea sa de asistenţă a armatei române, între 1916 şi 1917, când aceasta din urmă a intrat în război alături de Aliaţi. Însă cei mai mulţi dintre aceşti soldaţi au murit în timpul unor operaţiuni de recucerire, conduse de armata Dunării, pe ceea ce numim „frontul Orientului”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS