8.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCreatorul animaţiei „Regele leu“, la Craiova

Creatorul animaţiei „Regele leu“, la Craiova

Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ pregăteşte un nou spectacol pentru luna decembrie, „Hotel Baltimore“ în regia lui Peter Schneider. Regizorul este creatorul celebrului film animat „Regele leu“, care se joacă şi acum pe Broadway, preţul unui bilet ridicându-se la 270 de dolari. Peter Schneider a fost timp de 17 ani preşedintele studiourilor de animaţie Walt Disney din cadrul Walt Disney Company. L-am întâlnit pe celebrul regizor în mijlocul pregătirilor spectacolului de la Teatrul Naţional craiovean.
„Este palpitant să vin la Craiova pentru că sunt foarte rare ocaziile în care lucrez cu o companie teatrală. Piesa «Hotel Baltimore» este o piesă americană, scrisă de un american faimos. Ea vorbeşte despre speranţele omului într-o societate care se dărâmă, sfărâmă. Este vorba despre optimismul semenilor noştri, când lucrurile nu merg atât de bine. Am sentimentul că piesa este universală, deci mesajul ei este general valabil pentru oamenii din orice societate. Eu nu cunosc publicul românesc, dar cred în optimismul lui, aşa că pentru mine este o piesă universală care se va adresa şi sentimentului românesc“, a precizat regizorul.
Întrebat de anii petrecuţi la Walt Disney Company, Peter Schneider a precizat: „Eu personal mă concentrez pe munca pe care o fac şi pe proiectul artistic. Sarcina mea este să spun poveşti şi modul de a spune povestea trebuie să conecteze cu oamenii. Am avut privilegiul de a lucra pentru Disney, fapt care a făcut ca proiectele pe care le-am realizat să fie văzute de foarte mulţi oameni. Este satisfăcător să vezi răspunsul lor la munca ta. Acum sunt nerăbdător să văd reacţia publicului din Craiova la «Hotel Baltimore»“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS