20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 1.900 de cereri depuse pentru ajutorul la încălzire

Peste 1.900 de cereri depuse pentru ajutorul la încălzire

Un număr de 1.902 cereri au fost depuse până la începutul acestei luni de către cetăţenii din Târgu Jiu în centrele de primiri organizate de către Direcţia de Protecţie Socială, la Cluburile Vârstei a Treia și la sediul primăriei. Astfel, la Clubul Vârstei a Treia din strada Olteniţei au fost depuse 715, la clubul din strada Mioriţei – 672 de cereri, la Clubul Vârstei a Treia din strada Debarcader – 350, iar cel din strada Tudor Vladimirescu – 40 de cereri. Numărul total al dosarelor înregistrate pentru acordarea ajutorului la încălzirea cu gaze naturale a ajuns la 1.777. De asemenea, în sediul Biroului Relaţii Romi, din curtea interioară a Primăriei municipiului Târgu Jiu, au fost depuse aproximativ o sută de solicitări pentru acordarea de ajutor la încălzirea locuinţei cu lemne. Totodată, la sediul Direcţiei de Protecţie Socială Târgu Jiu se primesc dosarele pentru acordarea subvenţiei la încălzirea locuinţelor cu energie electrică. Până în prezent au fost depuse 25 de cereri.

Data-limită de depunere este 20 noiembrie

Persoanele singure sau familiile care îndeplinesc condiţiile stabilite de lege pentru acordarea ajutorului şi care depun cererile până la 20 noiembrie vor beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinţelor începând cu 1 noiembrie 2013. „Ajutorul pentru încălzirea locuinţei, în sezonul rece 2013-2014, se acordă pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia. În vederea stabilirii dreptului, se solicită acte doveditoare care atestă componenţa familiei şi veniturile realizate de membrii acesteia, precum şi acte doveditoare privind locuinţa sau bunurile deţinute de aceştia, inclusiv în alte unităţi administrativ-teritoriale. De asemenea, pentru stabilirea dreptului vor fi solicitate informaţii pe bază de protocol altor instituţii/autorităţi sau, după caz, se cer documente doveditoare solicitanţilor. În cazul solicitării ajutoarelor pentru energie electrică, anchetele sociale se efectuează obligatoriu pentru toate situaţiile, în termen de 15 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii, în vederea verificării sistemului de încălzire utilizat“, a spus Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei de Protecţie Socială Târgu Jiu. Anul trecut, la Târgu Jiu au fost depuse aproape 6.000 de cereri.

Mulţi beneficiari
la Motru

În cel de-a doilea municipiu din judeţul Gorj, Motru, cetăţenii au început, de asemenea, să se prezinte la sediul primăriei pentru a depune cererile pentru ajutorul la încălzirea locuinţei, în sezonul 2013 – 2014. Potrivit primarului din Motru, Dorin Hanu, aproximativ o treime din populaţia municipiului va beneficia de subvenţia acordată la încălzirea locuinţei, având în vedere veniturile reduse ale cetăţenilor. „Anul trecut am avut 2.300 de apartamente cu subvenţie acordată, din cele 6.700 câte există la Motru. Este foarte mult. Situaţia aceasta spune multe despre nivelul veniturilor cetăţenilor şi ne aşteptăm ca şi în acest an să avem acelaşi nivel ca şi anul trecut. Deşi au fost modificate şi înăsprite o parte a condiţiilor pentru acordarea subvenţiei, la Motru nu sunt schimbări semnificative. Oamenii se încadrează în continuare în cele prevăzute de lege. Ajutorul se acordă cu data de 1 noiembrie, deşi noi am furnizat agent termic de la 15 octombrie. Ce s-a consumat în ultima jumătate din luna octombrie va fi achitat integral de populaţie. Preţul la gigacalorie e la fel ca şi anul trecut, 160 de lei“, a declarat Dorin Hanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS