10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTârg de obiecte de artă, muzică, teatru la Festivalul Craiovei

Târg de obiecte de artă, muzică, teatru la Festivalul Craiovei

Grădina Muzeului de Artă găzduieşte, în perioada 25-27 octombrie, Târgul de obiecte de artă „I love art“. Tineri talentaţi vin să-şi expună şi să vândă lucrările, pentru ca fondurile colectate să fie donate campaniei „Olteni pentru olteni“ organizată de Fundaţia Gazeta de Sud şi Asociaţia Lupta Împotriva Cancerului Craiova, care are drept scop dotarea Clinicii de Hematologie a Spitalului „Filantropia“ cu aparatură medicală. Cei care vor face în aceste zile o plimbare prin grădina somptuoasă a muzeului vor putea admira şi achiziţiona tablouri realizate de copii de la Palatul Copiilor Craiova, aflaţi sub îndrumarea profesorului Ioana Flueraşu, de elevi ai Liceului de Artă „Marin Sorescu“, icoane realizate de copii cu dizabilităţi, bijuterii hand-made, papioane, oglinzi şi rame, borcane îmbrăcate în croşeturi sau pictate, dar şi câteva obiecte vechi: tablouri, sfeşnice, un spărgător de nuci şi  o piuă inscripţionată 1914. Cei mai mici vizitatori ai Târgului de obiecte de artă „I love art“ din cadrul Festivalului Craiovei se pot bucura de o şedinţă gratuită de pictură pe faţă.
Vineri au început şi serile de teatru din cadrul festivalului, cu spectacolul „Familia Tot“, de la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“.
Reamintim că Festivalul Craiovei a luat startul miercuri, la Cafe Teatru Play, cu Viţa de Vie acustic, şi a continuat joi, în Irish Way Pub, cu Mike Godoroja & Blue Spirit. La cele două concerte, reprezentanţii Fundaţiei Gazeta de Sud, alături de membri ai organizaţiei AIESEC, care s-a alăturat cauzei proiectului, au reuşit să vândă sute de cărţi poştale cu imagini din Craiova de odinioară, tipărite special în cadrul campaniei de strângere de fonduri pentru Spitalul „Filantropia“.
Festivalul Craiovei continuă şi sâmbătă, cu  spectacolul „O scrisoare pierdută“ de la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ (ora 18.30), cu Stand Up Comedy George Bonea în Patrick’s Pub (21.45), şi cu Serbările Berii în parcarea hipermarketului real,-. Artiştii care vor urca pe scenă la Serbările Berii sunt: Gabriela Dolansca, A.D.N, No Antidote, Bogdan Uţă & Casual Band, Magazinul de Muzică, DJ Rynno & Silvia, What’s Up. Evenimentul va fi prezentat de Daniela Toma (Radio Sud) şi Edi Nicola.  
Duminică, 27 octombrie, de la ora 10.00, Festivalul Craiovei îi va aduce pe micuţi la Serbarea Steluţei vesele din parcarea hipermarketului real,-.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS