18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Porţi deschise“ la Curtea de Apel Craiova

„Porţi deschise“ la Curtea de Apel Craiova

Curtea de Apel Craiova şi-a deschis, vineri, porţile pentru craiovenii care au vrut să afle cum lucrează o instanţă de judecată, dar şi să viziteze compartimentele Curţii de Apel.
Acţiunea Ziua porţilor deschise se organizează în fiecare an pe 25 octombrie la Curtea de Apel Craiova, cu ocazia „Zilei europene a justiţiei civile“. Vineri, cei care au trecut pragul Curţii de Apel Craiova au fost tineri, mulți dintre ei, chiar dacă sunt studenţi la Facultatea de Drept, aflându-se pentru prima oară într-o sală de judecată sau în fața unui judecător.
50 de elevi de la mai multe unități de învățământ din Craiova și 40 de studenți ai Facultății de Drept și Științe Sociale au vizitat vineri compartimentele din structura instanţei, au aflat cum pot utiliza echipamentele electronice de tip info-chioşc destinate justiţiabililor, au discutat despre modificările aduse de noile coduri și, la final, au primit noile ghiduri pentru justițiabili lansate de Curtea de Apel Craiova – „Elemente de noutate aduse prin noul Cod Penal“ și „Ghidul privind noul Cod de Procedură Penală“. „Suntem foarte mulțumiți de participarea și interesul pe care l-au manifestat elevii și studenții care ne-au trecut astăzi (vineri – n.r.) pragul. Vrem ca oamenii să vadă că avem toată deschiderea, că pot afla de aici orice îi interesează, mai ales că în holul instanței funcționează două info-chioșcuri, unde pot găsi informaţii și de unde pot afla toate noutățile legislative. În finalul acţiunii, studenții de la Facultatea de Drept au primit pliante cu condițiile care trebuie îndeplinite pentru admiterea în magistratură“, a declarat Liviu Mândrilă, grefier în cadrul Biroului de informare şi relaţii publice al Curții de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS