17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDecizia privind retragerea Ordinului "Steaua României" acordat lui Tokes, amânată pentru 20 noiembrie

Decizia privind retragerea Ordinului „Steaua României” acordat lui Tokes, amânată pentru 20 noiembrie

Consiliul de onoare al Ordinului Naţional „Steaua României” va „încerca” să decidă în 20 noiembrie cum va soluţiona cererea unor membri ai Ordinului privind retragerea distincţiei acordate europarlamentarului Laszlo Tokes, conform Mediafax.
Anunţul a fost făcut, vineri seară, de către preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc, la sfârşitul unei noi şedinţe a Consiliului de Onoare.
„Deliberările vor continua, avem un dosar foarte voluminos de documente, urmând ca în 20 noiembrie să încercăm să luăm o decizie şi să publicăm hotărârea Consiliului”, a spus Ionel Haiduc.
El a precizat că Tokes nu mai poate cere încă o amânare pentru că regulamentul prevede două date de invitare, date care au expirat.
Referindu-se la solicitarea lui Tokes de amânare a dezbaterilor, Haiduc a spus că nu acesta este motivul amânării care a fost decisă vineri.
„Nu suntem un tribunal, e o discuţie între colegi, membri ai aceluiaşi Ordin şi deci nici reprezentare prin altcineva nu se justifică”, a spus Haiduc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS