5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMihail Dobre a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii India

Mihail Dobre a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii India

Secretarul de stat pentru afaceri globale, Mihail Dobre, a primit-o în audienţă astăzi, 17 octombrie 2013, pe Manimekalai Murugesan, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii India în România, la solicitarea acesteia.
Cu acest prilej a fost evidenţiat nivelul excelent al relaţiilor politico-diplomatice româno-indiene, fapt demonstrat prin vizita oficială în India a ministrului afacerilor externe al României, Titus Corlăţean, în martie 2013, prilej cu care a fost semnată Declaraţia comună privind stabilirea unui Parteneriat Extins între România şi India.
Cei doi oficiali au efectuat un schimb de vederi cu privire la perspectivele relaţiilor bilaterale româno-indiene, cu accent pe necesitatea de a asigura un ritm susținut al dialogului politic şi de a aprofunda cooperarea economică, inclusiv prin organizarea unei noi sesiuni a Comisiei mixte guvernamentale de cooperare economică dintre România şi India. Au fost, de asemenea, aduse în discuţie aspecte ale cooperării culturale şi ale consolidării cadrului juridic pe care se întemeiază relaţiile dintre cele două state.
În cadrul audienţei au fost abordate, totodată, subiecte legate de cooperarea în cadrul organizațiilor internaţionale, cu accent pe diferitele modalităţi de conlucrare şi susţinere reciprocă în cadrul ONU.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS