10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProtestul în subteran continuă la Roşia Montană

Protestul în subteran continuă la Roşia Montană

Cei 22 de mineri blocaţi în galeria Cătălina-Monuleşti din Roşia Montană continuă protestul în subteran, în timp ce zeci de rude şi colegi ai acestora au stat, în noaptea de miercuri spre joi, la intrarea în mină, în semn de solidaritate cu protestatarii, informează Mediafax. Preşedintele Sindicatului „Viitorului Mineritului Roşia Montană”, Cristian Albu, a declarat, azi, că a intrat ultima dată la miezul nopţii în galerie, pentru a vedea care este starea de sănătate a protestatarilor.

„Starea lor de sănătate este bună, oamenii sunt obosiţi, dar sunt decişi să nu renunţe şi să îşi continue protestul până la capăt”, a spus Cristian Albu, precizând că în permanenţă protestatarii sunt supravegheaţi de salvatorii minieri. Liderul sindical a adăugat că aproximativ 20 dintre colegii minerilor blocaţi în subteran au rămas, în noaptea de miercuri spre joi, la gura minei, în semn de solidaritate cu aceştia.

Cei 22 de mineri s-au blocat, miercuri, în subteran la Roşia Montană, cerând să vină acolo preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi liderii grupurilor parlamentare pentru a discuta despre situaţia economică a zonei şi despre proiectul minier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS