5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTabără de pregătire a studenţilor Academiei de Poliţie la Drajna

Tabără de pregătire a studenţilor Academiei de Poliţie la Drajna

Studenţii anului I ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” execută, în perioada 26 august – 13 septembrie, un stagiu de pregătire tactico-aplicativ, în Tabăra de Pregătire de la Drajna din judeţul Prahova. În toată această perioadă, cei 379 de studenţi din anul I, reprezentând Facultatea de Poliţie şi Facultatea de Pompieri, vor desfăşura activităţi de iniţiere şi pregătire în domeniul poliţienesc, militar şi de specialitate, instrucţie de front, cunoaşterea armamentului, precum şi executarea unor şedinţe de tragere. 

Astfel, viitorii poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri vor urma etapele unui scenariu tactico-militar gândit de comandanţii de batalion şi profesorii Departamentului de Jandarmi, Pregătire Generală şi Ştiinţe Socio-Umaniste, având ca scop antrenarea studenţilor în situaţii tactice specifice muncii poliţieneşti. În cadrul acestor exerciţii profesionale de pregătire, studenţii jandarmi şi poliţişti vor desfăşura probe tactice, luptându-se corp la corp, imobilizând suspecţi sau contracarând revolte civile, în timp ce studenţii pompieri vor participa la stingerea, în cel mai scurt timp, a unui incendiu de proporţii.
La încheierea perioadei de pregătire, studenţii anului I vor susţine examenul de verificare a cunoştinţelor asimilate pe parcursul acestui stagiu. Activităţile se vor încheia cu un spectacol cultural-artistic prezentat de formaţiile artistice din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS