10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesorii trec prin emoţiile examenului de definitivat

Profesorii trec prin emoţiile examenului de definitivat

Peste 7.800 de cadre didactice din învăţământul preuniversitar trec joi prin emoţiile examenului de definitivat, care le va da dreptul de a continua activitatea la catedră. 

La nivelul judeţului Dolj, examenul de definitivat este susţinut de peste 150 de cadre didactice. Centrul de evaluare a fost stabilit la Şcoala „Mircea Eliade“. Candidaţii vor susţine o probă scrisă, care începe la ora 10.00 şi care are o durată de patru ore, cu cerinţe din disciplina de predare, metodica predării, pedagogie şi elemente de psihologia educaţiei. Nota obţinută la proba scrisă trebuie să fie de minimum 8 pentru a promova. Noutăţile sesiunii 2013 sunt acordarea dreptului de participare la examen şi debutanţilor cu un an vechime la catedră şi creşterea mediei minime de promovare a inspecţiilor la clasă de la 7 la 8.
Candidaţii care vor încerca să fraudeze examenul vor fi eliminaţi din sală şi vor pierde dreptul de a mai participa la următoarea sesiune. Primele rezultate ale definitivatului vor fi afişate pe 23 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS