10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎntrevederea secretarului de stat Mihail Dobre cu ambasadorul Republicii Coreea

Întrevederea secretarului de stat Mihail Dobre cu ambasadorul Republicii Coreea

Secretarul de stat pentru afaceri globale, Mihail Dobre, l-a primit astăzi, 8 iulie 2013, în audiență, pe ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Coreea la Bucureşti, Im Han-Taek, la solicitarea acestuia.
Cu prilejul întrevederii, au fost abordate subiecte de actualitate de pe agenda bilaterală, în perspectiva vizitei oficiale pe care ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean urmează să o efectueze la Seul, în perioada 11-12 iulie 2013, fiind exprimată satisfacţia părţii române pentru nivelul la care se va desfăşura acest contact bilateral. De asemenea, a fost confirmat interesul celor două părţi de a dezvolta în continuare dialogul politic, inclusiv la nivel înalt, în cadrul Parteneriatului Strategic încheiat între România şi Republica Coreea în 2008, precum şi dorinţa comună de identificare a unor domenii concrete de dezvoltare şi diversificare a relaţiilor bilaterale, cu accent pe cele economice.
Cei doi oficiali au abordat, totodată, unele aspecte privind cooperarea în plan regional și au trecut în revistă posibilităţile pentru aprofundarea colaborării în cadrul organismelor internaţionale, în special în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS