10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTaxa pentru Autostrada Soarelui, eliminată în week-end în această vară

Taxa pentru Autostrada Soarelui, eliminată în week-end în această vară

Taxa pentru Autostrada Bucureşti-Constanţa nu va mai fi percepută în week-end pe durata verii din acest an, informează Mediafax.ro. Anunţul a fost făcut de premierul Victor Ponta, care a explicat că această facilitate va fi aplicată în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, pentru a se evita formarea cozilor la staţia de taxare. Obligativitatea plăţii taxei pe Autostrada Soarelui a fost eliminată, pentru sfârşitul de săptămână, prin ordin al secretarului de stat în ministerul delegat pentru Infrastructură, în subordinea căruia funcţionează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, la solicitarea premierului Victor Ponta.

Astfel, începând cu sfârşitul acestei săptămâni şi până la 31 august inclusiv, în intervalul vineri, ora 6:00 – duminică, ora 24:00, nu va mai fi percepută o taxă pe Autostrada Soarelui.

Agerpres.ro relatează că Dan Şova, ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură, a declarat că astăzi va semna ordinul care prevede ca taxa de pod încasată de la şoferii care circulă pe Autostrada Soarelui să nu mai fie plătită în weekend, măsura urmând să se aplice încă din această săptămână.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS