17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRAR va lansa un serviciu telefonic naţional pentru programări

RAR va lansa un serviciu telefonic naţional pentru programări

Registrul Auto Român (RAR) va implementa un sistem de preluare a apelurilor pentru programarea activităţilor clienţilor, prin care solicitările vor fi gestionate de la centrul din Bucureşti, la un număr unic de telefon (0219672), operaţiunea vizând reducerea timpilor de aşteptare şi alternativa reprogramării în alte judeţe, informează Mediafax.ro. Noul sistem a necesitat o investiţie de 14.800 de euro, vizând printre altele actualizarea programului computerizat, şi va fi operaţional în maximum două luni, au anunţat astăzi reprezentanţii RAR. Programările vor putea fi făcute în continuare şi online, acestea acoperind anul trecut aproximativ 15% din cele peste 990.000 de activităţi programabile ale RAR.

Reprezentanţii RAR au precizat că în prezent funcţionează un sistem de programare care datează de 15 ani, bazat pe existenţa unui operator de telefonie la fiecare din cele 42 reprezentanţe ale RAR. Dezavantajele actualului sistem sunt încărcarea neuniformă între reprezentanţele RAR, accesul limitat la operatorul care efectuează programarea telefonică şi imposibilitatea obţinerii unei programări în situaţia depăşirii capacităţii de răspuns a unei reprezentanţe.

Noul sistem constă într-un call center naţional, care va permite încărcarea uniformă a reprezentanţelor RAR, acces rapid la operatorul care efectuează programarea telefonică, alternativa programării în judeţe limitrofe dacă intervalul de aşteptare este mai mic, un tip de reacţie foarte scurt şi acţiuni uniforme în cazurile de creştere temporară a numărului de solicitări de programare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS