12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia începe, de azi, testările ADN în alimente care conţin carne de vită

România începe, de azi, testările ADN în alimente care conţin carne de vită

Comisia Europeană a recomandat României să efectueze, începând de astăzi, 100 de prelevări de probe pentru determinarea ADN-ului de cal în alimentele destinate comercializării care conţin carne de vită sau sunt etichetate ca având în compoziţie carne de vită, informează Agerpres, citând dintr-un comunicat al Autorităţii Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Tipurile de produse alimentare din care se vor preleva probe sunt carne tocată, carne preparată (mici traşi, pastă de mititei), produse din carne şi produse compuse conţinând carne de vită, fierte sau afumate, produse din carne gătite pe bază de carne tocată, produse compuse pe bază de foietaj si carne tocată etc) din producţia internă, din schimburi intracomunitare sau importuri.

Probele se vor preleva din produse de la carmangerii, restaurante, cantine, unităţi de catering, patiserii, fast-food-uri, unităţi tip supermarket, hipermarket etc.  Aceste controale au drept scop verificarea alimentelor care sunt declarate ca fiind sau conţinând carne de vită în scopul identificării eventualelor substituiri cu carnea de cal, precizează comunicatul citat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS