20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFond de salarii de 2,7 milioane de lei pentru cinci directori ai CEO

Fond de salarii de 2,7 milioane de lei pentru cinci directori ai CEO

Actuala administraţie a Complexului Energetic Oltenia (CEO) a prevăzut pentru 2013 un buget de 2,7 milioane de lei pentru salariile celor cinci directori, membri ai Directoratului companiei. Într-un comunicat de presă postat pe site-ul Complexului Energetic Oltenia se face precizarea că suma nu a fost prevăzută pentru actuala conducere, ci pentru a acoperi eventualele cerinţe ale viitorilor manageri ai CEO, ce vor fi numiţi de firma de recrutare desemnată de Ministerul Economiei. Între cei şapte selectaţi se află însă şi actualul director al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, cu şanse mari de a deveni manager privat al societăţii producătoare de energie electrică şi cărbune. Conducerea Complexului Energetic Oltenia îşi motivează decizia de a aproba o sumă uriaşă pentru fondul de salarii al membrilor Directoratului prin faptul că cerinţele salariale ale unora dintre candidaţii selectaţi pentru postul de manager privat sunt foarte ridicate.

Banii necheltuiţi
se adaugă la profit

În acelaşi timp, Complexul Energetic Oltenia precizează că salariile actualilor membri ai Directoratului CEO sunt cu mult sub solicitările candidaţilor la postul de manager privat. „Suma de 2.703.000 lei, aferentă contractelor de mandat, nu a fost prevăzută pentru actuala conducere, ci pentru a acoperi eventualele cerinţe ale celor ce vor fi numiţi în urma selecţiei efectuate de firma de recrutare. Procedura este în curs, fiecare candidat având posibilitatea de a solicita un anumit pachet salarial. La această selecţie, participarea este internaţională, cerinţele salariale ale unor candidaţi fiind la niveluri foarte ridicate. Sumele aferente actualilor membri ai Directoratului se încadrează mult sub aceste valori, eventualele fonduri necheltuite constituindu-se în profit pentru societate. Cheltuielile cu personalul reprezintă un procent de aproximativ 14% din totalul cheltuielilor şi nu de 40%. Cea mai mare pondere o au cheltuielile cu combustibilul (peste 40%), restul fiind cheltuieli pentru achiziţia certificatelor de CO2, mentenanţă, amortizări, servicii, taxe şi impozite, diferenţe de curs valutar“, se mai aminteşte în comunicatul CEO.
Leafă lunară de 45.000 de lei

Cu toate acestea, dacă au aprobat o sumă exactă pentru fondul de salarii al membrilor Directoratului, atunci actualii şefi ai Complexului Energetic Oltenia au avut informaţii certe referitoare la cât ar trebui să fie nivelul salarial după instalarea noii conduceri. De precizat că SC Complexul Energetic Oltenia este condus de un Consiliu de Supraveghere şi un Directorat. Din Directorat fac parte în prezent: Dan Laurenţiu Ciurel, preşedinte şi director general executiv, Marian Motocu, director al Diviziei Energetice, Vasile Ogarlaci, director al Diviziei Miniere, Daniel Pităroiu, director al Diviziei Financiare, şi Ion Petroniu, director al Diviziei Strategie Dezvoltare. Fondul de salarii de 2,7 milioane de lei împărţit în mod egal la cei cinci membri ai Directoratului înseamnă o leafă anuală de 540.000 de lei, respectiv un salariu lunar de 45.000 de lei, echivalentul a peste 10.000 de euro. Cel mai probabil însă, managerul privat al CEO va avea un salariu mai mare decât ceilalţi membri ai Directoratului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS