22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Echipajele ISU „Oltenia” au avut 46 de intervenţii în trei zile

Dolj: Echipajele ISU „Oltenia” au avut 46 de intervenţii în trei zile

Echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţăc (ISU) „Oltenia” al judeţului Dolj, au fost solicitate în ultimele trei zile să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă la 46 de cazuri, pentru stingerea a 4 incendii, pentru deblocarea a două uşi de apartament şi pentru salvarea unui câine.
Garda de Interveţie pompieri Bechet a intervenit cu două autopseciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria cetăţeanului Nicolae N. în com. Ostroveni, Grindeni. Din cauza amplasării necorespunzătoare a materialelor combustibile faţă de mijloacele de încălzire au ars aproximativ 100m² din acoperişul adăpostului de animale, 9 tone plante furajere (lucernă) şi aproximativ 4000 kg lemne pentru foc.
Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la mansarda unei case de locuit, în mun. Craiova, aparţinând cetăţenei Ileana F. Din cauza unui scurtcircuit electric au ars o maşină de spălat şi materiale textile.
Detaşamentul 2 pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu la o casă de locuit, în com. Leu. Din cauza jarului căzut din sistemul de încălzire au ars mobilierul din 3 camere de locuit, obiecte de uz casnic, lenjerie şi aproximativ 300 kg obiecte de vestimentaţie.
Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuinţa cetăţenului Ion B., din mun. Craiova, str. Poligonului. Din cauza coşului de fum amplasat şi neprotejat termic faţă de materiale combustibile s-au deteriorat aproximativ 2 m² din tavan şi aproximativ 2 m² dintr-un perete al locuinţei. 
Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială pentru deblocarea a două persoane blocate în locuinţele lor, dar şi pentru salvarea unui animal (câine) din subsolul unei clădiri din Craiova, str. Olteţ.
Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M.) – 8 intervenţii.
Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (NEONAT) – 1 intervenţii.
Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) – 15 intervenţii.
Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 5 intervenţii.
Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 7 intervenţii.
Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 8 intervenţii.
Garda Intervenţie Bechet (E.P.A.) – 2 intervenţii.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS