22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEmoţii pentru „bobocii“ din Camera Deputaţilor

Emoţii pentru „bobocii“ din Camera Deputaţilor

Cei mai mulţi dintre tinerii noi deputaţi s-au arătat, ieri, emoţionaţi în prima şedinţă a Camerei, Mihai Sturzu, solistul de la Hi-Q, spunând că este onorat că vede mulţi oameni importanţi, Cătălina Ştefănescu – că este impresionată, în timp ce Gigi Becali a spus că se simte ca acasă.
Gigi Becali, patronul echipei Steaua, a stat la şedinţă în prima bancă, în unul dintre rândurile destinate deputaţilor PNL, iar când a ieşit din sală a spus că se simte ca acasă.
Cătălina Ştefănescu, unul dintre cei mai tineri deputaţi, a precizat, după şedinţă, că a fost „emoţionant“. „Sunt impresionată de faptul că voi fi secretar, alături de preşedintele de onoare Dinu Giurescu. Este o onoare foarte mare pentru mine şi acum am început treaba, sunt foarte fericită“, a declarat presei Ştefănescu.
„Prima zi este foarte aglomerată, am înțeles că stăm până târziu. Sper să avem energie şi timp să facem toate lucrurile corect, temeinic şi consistent. Sunt foarte onorat să fiu astăzi aici, văd foarte mulţi oameni importanţi în jurul meu aici“, a arătat şi Mihai Sturzu, solistul de la Hi-Q, acum deputat PSD.
El a spus că nu se miră de clădirea Palatului Parlamentului pentru a fost să o viziteze când era mic. „Nu mai am această mirare a clădirii. Când eram mic, am fost să vizitez Casa Poporului. Nu am problemele acestea de câte lumini sunt sau ce tablouri sunt pe pereţi“, a adăugat Sturzu.
Deputaţii cu mai multe mandate la activ i-au îndrumat pe noii lor colegi pe holurile Camerei Deputaţilor, la semnarea foilor de prezenţă. Şi Marian Vanghelie a venit în parlament şi a stat de vorbă pe hol cu mai mulţi dintre vechii parlamentari.
Theodor Paleologu, deputat PDL la al doilea mandat, s-a arătat preocupat de cursurile pe care le va ţine în afara parlamentului privind studii umaniste şi diplomatice şi a împărţit câteva pliante în acest sens.
Deputaţii din grupul PDL au venit de la şedinţa de grup la sala de plen în frunte cu Elena Udrea, care era îmbrăcată cu un palton alb. Ea a dat declaraţii pe larg ziariştilor, în timp ce liderul grupului, Mihai Stănişoară, a trecut neobservat.
Şi miniştrii desemnaţi care sunt şi deputaţi au venit la prima şedinţă a Camerei Deputaţilor, aceştia fiind înconjuraţi de mai mulţi colegi, care i-au felicitat sau le-au solicitat câte ceva.
Camera Deputaţilor s-a reunit, ieri, în prima şedinţă din legislatură, fiind desemnată comisia care va valida mandatele celor 412 deputaţi. Astăzi, Camera Deputaţilor se va întruni la ora 9.00 pentru ca deputaţii validaţi să depună jurământul şi să aleagă preşedintele Camerei şi reprezentanţii în Biroul Permanent şi în comisii.

Mai mulţi deputaţi
nu şi-au depus actele pentru validarea mandatelor

Florin Iordache, preşedintele Comisiei de validare, a precizat că există mai mulţi deputaţi care nu şi-au depus până în acest moment actele doveditoare pentru a le fi validate mandatele.
Printre aleşii care nu au depus încă actele necesare se numără Petre Roman şi Oana Mizil. Preşedintele Comisiei de validare, Florin Iordache, a precizat că mai sunt „vreo șapte, opt, zece“ deputaţi care nu şi-au depus actele.
Iordache a spus că, pentru a le fi validate mandatele şi pentru a depune jurământul, deputaţii trebuie să prezinte declaraţia de avere şi certificatele doveditoare de la Birourile Electorale Judeţene.
Alina Novăceanu –
Mediafax

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS