22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Cinci mandate de arestare pentru membrii grupului infracţional condus de poliţistul din Olt

Craiova: Cinci mandate de arestare pentru membrii grupului infracţional condus de poliţistul din Olt

Judecătorii Curţii de Apel Craiova au emis în acestă seară cinci mandate de arestare pentru tot atâţia membri ai grupului infracţional organizat şi coordonat de comisarul-şef Laurenţiu Ilie Lazăr, ofiţer în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Olt. 
Judecătorii au emis mandate de arestare pe numele a 5 inculpaţi – Laurenţiu Ilie Lazăr, Ion Florin Bâlteanu, Ion Encescu, Gheorghe Bădiţă şi Ionuţ Poteraş iar faţă de ceilalţi 5 au dispus obigarea de a nu părăsi localitatea de domiciliu. 
Hotărârea Curţii poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 
Reamintim că, săptămâna trecută, Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Craiova au emis zece ordonanţe de reţinere într-un dosar care viza mai mulţi poliţişti din cadrul IPJ Olt dar şi angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Olt.
Cererea de arestare preventivă a DIICOT trebuia să se judece joi, săptămâna trecută, la Curtea de Apel Craiova, însă s-a amânat pentru miercuri iar pronunţarea s-a dat abia în această seară.
Potrivit procurorilor, una dintre îndeletnicirile grupului viza „strângerea cu uşa“ a patronilor mai multor firme din Olt, cu scopul de a-i „convinge“ să încheie contracte de protecţie şi pază cu firma de specialitate administrată de soţia liderului grupării. Dosarul vizează şi o serie de rambursări de TVA aprobate ilegal de angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Olt.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS