17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-a schiat pe toate pârtiile din Rânca

S-a schiat pe toate pârtiile din Rânca

Sute de turişti de toate vârstele au profitat de ultimele ninsori şi au urcat la Rânca. Nu a fost viscol şi vreme urâtă, aşa cum anunţaseră iniţial prognozele meteorologice, astfel încât pe toate cele cinci pârtii de la Rânca s-a putut schia fără nici un fel de probleme. Atât schiorii experimentaţi, cât şi cei cu mai puţine ore pe pârtie s-au bucurat de un weekend plin de zăpadă şi de sporturi de iarnă. A fost pentru prima dată de la deschiderea sezonului de iarnă, când au fost deschise toate pârtiile disponibile din Rânca, inclusiv cea de la telescaunul de sub Vârful Păpuşa. Aici este nevoie însă de cantităţi foarte mari de zăpadă pentru a se putea schia în condiţii bune. Cum în ultima perioadă ninsorile nu au ocolit zona montană Rânca, salvamontiştii şi administratorii telescaunului Păpuşa au amenajat pârtia din zonă şi au dotat-o cu elementele de siguranţă necesare. Zăpada a fost bătută, iar, momentan, lăţimea pârtiei este de 40 de metri şi va fi mărită pe măsură ce va mai ninge şi se va acumula zăpadă.  

A funcţionat şi telescaunul

Cei care nu au urcat pe schiuri au putut face drumeţii şi admira peisajul. Pentru prima dată în sezonul de iarnă actual a fost pus în funcţiune şi telescaunul de sub Vârful Păpuşa. Instalaţia a fost folosită atât de către schiori, cât şi de către tinerii care au dorit să admire Rânca din vârful pârtiei. „Nu au fost evenimente deosebite pe pârtie. Încă nu au început să vină în număr prea mare la Rânca. Încă se ocupă lumea cu pregătirile specifice sezonului: tăierea porcilor şi aşa mai departe. Cabanierii se pregătesc şi ei de întâmpinarea turiştilor de Sărbători. Am avut doar două intervenţii pe pârtia principală: o entorsă şi contuzii. A fost vreme foarte bună şi chiar soare, chiar dacă se anunţase viscol şi vreme urâtă. Cine a urcat la Rânca nu a greşit. Drumul de la Novaci şi până la Rânca s-a prezentat în condiţii bune pentru conducătorii auto“, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Public Salvamont Gorj.

90% din pensiuni şi cabane sunt ocupate  

Potrivit lui Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj, pensiunile şi cabanele sunt ocupate în proporţie de 80-90%, pentru Crăciun şi pentru Anul Nou. Cei care nu şi-au făcut încă rezervări mai au puţin timp la dispoziţie. Turiştii care nu vor mai găsi locuri de cazare au posibilitatea de a se caza la pensiuni din Novaci, Crasna sau Baia de Fier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS