16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Câştigătorii concursului de creaţie literară Velivolantis, premiaţi

Craiova: Câştigătorii concursului de creaţie literară Velivolantis, premiaţi

Liceenii din Oltenia câştigători ai primei ediţii a Concursului de creaţie literară Velivolantis, organizat de Asociaţia Taberna, şi-au primit premiile în cadrul unei festivităţi desfăşurate astăzi în Sala „Nicolae Romanescu” a Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova. Potrivit unui comunicat al organizatorilor, printre laureaţi s-au numărat elevi din Bănie, dar şi din Caracal, Drăgăşani, Orşova, Slatina, Novaci şi Motru.

La secţiunea „Poezie”, locul 1 a fost ocupat de Roxana Ştiubei, de la Colegiul Naţional „Ştefan Velovan” Craiova şi Maria Camelia Niţă – Colegiul Naţional „Gib Mihăescu” Drăgăşani. Locul 2 a revenit elevelor Xenia Negrescu, de la Liceul Teoretic „Traian Lalescu” Orşova şi Diana Maria Boghiu, de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, iar locul 3 a fost ocupat de Violeta Voicu, de la Colegiul Naţional „Ştefan Velovan” Craiova.
Menţiuni au fost acordate elevelor Mihaela Alexandra Constantinescu, reprezentantă a Colegiului Naţional „George Coşbuc” Motru şi Gabriela Mihaela Mitoaica, de la Colegiul Naţional „Carol I” Craiova.

La secţiunea „Proză”, primul loc i-a revenit lui Alexandru Dumitru, de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, pe locul 2 s-a clasat Ioana Claudia Soos, de la Grupul Şcolar „Brătianu” Drăgăşani, iar pe locul 3 s-au clasat Mălina Dinu, de la Colegiul Naţional „Gib Mihăescu” Drăgăşani şi Diana Alexandra Baică, de la Colegiul Naţional „Elena Cuza”, Craiova. Menţiuni au fost acordate elevelor Elena Flondor şi Diana Dafinescu de la Liceul Teoretic Novaci, Simona Tutunea şi Cristina Violeta Bogdan, ambele de la Colegiul Naţional „Radu Greceanu” din Slatina, Bettina Plescha, de la Liceul Teoretic „Traian Lalescu” Orşova şi Maria Camelia Niţă, de la Colegiul Naţional „Gib Mihăescu” Drăgăşani, câştigătoare şi la secţiunea „Poezie”.

Primii trei clasaţi la fiecare secţiune au primit câte 300, 200 şi, respectiv, 100 de lei. Tinerele care au fost pe primul loc la secţiunea „Poezie” vor petrece, în vacanţa de iarnă, o zi cu Simona Popescu, în timp ce liceanul câştigător la secţiunea „Proză” îl va întâlni pe T. O. Bobe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS