12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIsărescu despre ASF: Trebuie să mergem în direcția europeană, să nu ne gândim la inovații

Isărescu despre ASF: Trebuie să mergem în direcția europeană, să nu ne gândim la inovații

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a declarat, în această seară, că în privința Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) ar trebui să mergem în direcția europeană și nu să ne gândim la inovații.
”Un trend vizibil este ca diversificarea instituțiilor de supraveghere să se oprească. A fost un trend în Europa în care diverse sectoare, piețe financiare, au avut organe de supraveghere separate și, de câtva timp, are loc o integrare a acestora. Din cele 27 de țări membre ale Uniunii Europene, în 15 există o singură instituție de supraveghere. Fie în patru dintre ele supravegherea este concentrată pentru tot sectorul financiar la banca centrală, fie în restul de până la 15 avem situația în care supravegherea este unificată într-o situaţie separată, precum este în Germania, Polonia sau în Ungaria. Cam aceasta este direcția în Europa și trebuie să mergem în direcția europeană, să nu ne gândim la alte inovații”, a spus Mugur Isărescu, citat de NewsIn.
Premierul a anunţat după o întrevedere pe care a avut-o astăzi cu guvernatorul BNR că Guvernul va discuta în şedinţa de miercuri proiectul privind înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, însă documentul nu va fi aprobat tot atunci, întrucât va mai rămâne în dezbatere publică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS