23.6 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎntârzieri la decolarea mai multor curse de pe Aeroportul Otopeni, din cauza operaţiunilor de degivrare

Întârzieri la decolarea mai multor curse de pe Aeroportul Otopeni, din cauza operaţiunilor de degivrare

Mai multe aeronave au decolat în această dimineaţă cu întârziere de pe Aeroportul Otopeni, din cauza operaţiunilor de degivrare, informează Mediafax.ro. Potrivit purtătorului de cuvânt al aeroportului, Valentin Iordache, nici o cursă nu a fost anulată din cauza vremii. „Întârzierile sunt în general sub o oră, dar, sigur, am avut destule şi peste acest interval, toate cauzate de menevrele pentru degivrare. Aeronavele au stat peste noapte în aeroport, acum se curăţă. Totuşi, aeroportul este negru, nu alb, semn că s-a lucrat. Degivrăile sunt făcute pe rând, iar întârzierile nu sunt foarte mari”, a spus Valentin Iordache.

Cursa spre Lisabona, care trebuia să plece de pe Aeroportul Otopeni la ora 5:00, a decolat la 6:08, iar aeronava spre Praga, programată la 5:20, a decolat la 6:33. Cursa spre Tel Aviv, programată la ora 6:00, a decolat la 6:59, iar cea spre Amsterdam, programată la 6:00, a plecat la ora 7:27. O altă cursă, care trebuia să plece spre Frankfurt la 6:20, a decolat la ora 7:22, iar aeronava spre Treviso a decolat la 7:37, în loc de ora 6:10.

Timpul întârziere la decolare s-a redus sub o oră pentru cursa de Munchen, programată să decoleze la 6:55 şi care a plecat la 7:32. De asemenea, cursele spre Varşovia, Zurich, Barcelona, Viena şi Istanbul au avut aproximativ 30 de minute întârziere la decolare, iar cea spre Bergamo doar şapte minute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS