16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlaiul lui Ponta a stins semafoarele Craiovei

Alaiul lui Ponta a stins semafoarele Craiovei

Mii de şoferi craioveni au avut numai „vorbe de duh“ la adresa mai-marilor din Primăria Craiova, care au avut nefericita idee de a opri semafoarele, trecându-le pe galben intermitent, ca să permită trecerea cât mai rapidă a coloanei oficiale a premierului Victor Ponta.
„Haide, băăăă! Treci mai repede!“, striga şoferul unui Logan către taximetristul din faţa lui. „Unde, bă? Nu vezi că vin din stânga! … rar ale naibii de semafoare cu cine le-a oprit!“, i-a răspuns enervat taximetristul. Scena s-a petrecut vineri dimineaţă în intersecţia străzilor Nicolae Titulescu şi Maria Tănase. Semafoarele erau, însă, oprite în majoritatea intersecţiilor din oraş. De fapt, erau trecute pe galben intermitent.
„Ce dracu’, bă, tocmai azi le opriră!“, comenta pe un ton iritat alt şofer care stătea la o coadă infernală de maşini, sperând că va reuşi până la urmă să traverseze Calea Bucureşti prin intersecţia de la Complexul Viitorul. Vocea lui a fost, însă, parţial acoperită de vuietul claxoanelor, manevrate de şoferii sătui să mai aştepte pentru a intra în această intersecţie.

Oprite „pentru a se evita blocajele“

Artizanul acestei decizii de oprire a semafoarelor a fost destul de greu de depistat. „Nu am decis noi oprirea semafoarelor. Poate Poliţia Rutieră“, a spus dr. ing. Mircea Popescu, şeful Sectorului Semafoare din cadrul RAADPFL Craiova. „Nu am decis noi asta, poate primăria!“, a susţinut comisarul-şef Emil Zuican, şeful Biroului Rutier Craiova. De la primărie, nimeni n-a răspuns vineri la telefoane. Explicaţia a venit, însă, tot de la poliţie.
„În Comisia de Sistematizare a Circulaţiei de pe lângă Primăria Craiova s-a propus şi aprobat trecerea pe galben intermitent a semafoarelor de pe principalele artere din municipiu, pe o perioadă determinată, pentru fluidizarea traficului şi pentru a se evita blocajele ce ar fi putut fi cauzate de deplasarea coloanei oficiale a unei delegaţii guvernamentale (?!?!?! – n.r.), aflate în vizită oficială în oraş. Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier se află în principalele intersecţii pentru a monitoriza şi interveni, dacă este cazul, pentru deblocarea traficului“, a explicat comisarul-şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Maşini mutate pentru miting

Aşa se face că în cea mai aglomerată zi a săptămânii, circulaţia prin Craiova a devenit un adevărat calvar. Şi nu doar din pricina opririi semafoarelor, ci şi din cauza autocarelor şi maşinilor venite din mai multe judeţe la mitingul de la Sala Polivalentă. De această dată, cel mai mult au avut de suferit locatarii blocurilor din zona Sălii Polivalente, cărora li s-au ridicat maşinile personale parcate regulamentar, pentru a se face loc maşinilor şi autocarelor cu participanţi la miting.
„Înainte să se facă Polivalenta, acolo erau vreo 80 de locuri de parcare, acum nu mai sunt. Aşa că aveam maşina parcată regulamentar în parcarea de la Sala Polivalentă, precum mai mulţi vecini ai mei din blocurile de peste drum. Astăzi (vineri – n.r. ), în jurul orei 13.00, am observat că maşina a dispărut din locul unde a fost parcată astă-noapte. Am sunat la 112 şi la Secţia 2 Poliţie mi s-a comunicat că maşina a fost mutată în parcarea de lângă stadionul «Ion Oblemenco». Mi s-a explicat că aşa s-a dat dispoziţie, să fie evacuate maşinile de acolo, ca să aibă loc cele care veneau la miting“, a declarat Ionuţ Predoi, locatarul unui bloc din zona Polivalentei craiovene.

Întrebări fără răspuns

Bărbatul consideră că ridicarea maşinii lui reprezintă un abuz al autorităţilor locale în general şi al Poliţiei Locale Craiova în special.
„Atâta timp cât cei care au venit la miting au dreptul să parcheze acolo, eu de ce nu am dreptul? Nu suntem egali în drepturi, aşa cum scrie în art. 16 din Constituţie? Aveam vinietă de parcare în geam şi tot mi-au ridicat-o. Oare cei care au venit din Gorj şi Mehedinţi la acest miting plătiseră vinieta de parcare? De ce Poliţia Locală nu i-a controlat pe ei, în loc să-i ia mie maşina?“, se întreba Ionuţ Predoi.
Ca şi când faptul că nu şi-a mai găsit maşina în parcare n-ar fi de ajuns, craioveanul a avut parte de altă surpriză când a dat până la urmă de locul unde îi fusese mutată maşina: „Mi-au stricat cutia de viteze atunci când mi-au ridicat maşina. Acum intră foarte greu în prima treaptă a cutiei de viteze şi în marşarier. Cutia de viteze costă 600 de euro. Îi dau în judecată, să-mi plătească reparaţiile!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS